Massa motiváltabbnak és boldogabbnak érzi magát miután elhagyta a Ferrarit

F1 hírek


Fotó: DPPI
Hirdetés

Felipe Massa nagyon motiváltnak és boldognak érzi magát a Williamsnél, ahol egy új karriert kezdett a Forma-1-ben.

Hirdetés

A tapasztalt brazil versenyzőnek tavaly év végén hosszú idő után el kellett hagynia a Ferrarit. A helyét a korábbi csapattársa, Kimi Räikkönen vette át, de eddig a finn ugyanúgy, vagy még rosszabbul teljesít, mint Massa.

Hirdetés

A brazilt mindez már nem érdekli és most csak a Williams istállóra koncentrál, mellyel legutóbb Ausztriában megszerezte a rajtelsőséget, de a dobogóra már nem tudott felállni, ellenben a finn csapattársával, Valtteri Bottasszal.

„Most motiváltabb és boldogabb vagyok.” – hangsúlyozta Massa a német Motorsport-Magazin lap hasábjain.

„A Williamsnél a semmiből kezdtem el építkezni, és most valahogy fiatalabbnak, valamint frissebbnek érzem magam. Úgy érzem, hogy a csapatnak szüksége van rám. 100%-ig bíznak, amit csinálok. Ez nyilvánvalóan egy pozitív dolog.”

„Nem volt világos, hogy a Williams miként is fog teljesíteni idén, de már az első gyárlátogatásomkor láttam, hogy a csapat mindent megtesz a versenyképesség érdekében. Legutóbb Ausztriában is jók voltak az esélyeink, de a stratégiának köszönhetően elvesztettük a csatát a Mercedes ellen. Az autónk azonban erős. A legutóbbi két versenyen nagyon erős tudott lenni a Williams.”

„Lenyűgöző mindezt látni és azt, hogy a Mercedes motor jelenti a kulcsot az idei szezonban. Most arra van szükségünk, hogy minden adandó lehetőségünkből a maximumot hozzuk ki.”

Massa végül mondott pár szót Lewis Hamilton és Nico Rosberg bajnoki csatájáról is.

„Nico mindent jól csinál. Fejben is ott van. Azt hiszem, ő egy nagyon intelligens versenyző és tudja, hogy mit kell tennie, de nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy Lewis hihetetlenül tehetséges. A világbajnokság még sokáig nem fog eldőlni. Az fog nyerni a végén, aki jobban használja a fejét. Az is fontos, hogy nyugodt maradj, és ne veszítsd el a kontrollt a fejedben. Lewis extrém erős. Kanadában volt egy problémája és az első versenyen is. Sok pontot vesztett, de erős tudott maradni. Minden pontnak jelentősége van a csatában, és ezt mindannyian tudjuk.”

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni a Forma-1 és a motorsport híreiről, kérjük, lájkold a GP-live.hu Facebook-oldalát.
Hirdetés
Cikk archívum...