Marussia: Harcolnunk kell Bianchiért!

Hírek


Fotó: DPPI
Hirdetés

A Marussia F1 Team úgy érzi, tartozik annyival a francia versenyzőjének, hogy harcol érte a versenypályán.

Hirdetés

Az orosz istálló fennállása legeredményesebb szezonját zárhatja a Forma-1-ben, miután a Sauber még mindig nem szerzett pontot, akárcsak a rivális Caterham. A Suzukában súlyosan megsérült Jules Bianchi Monacóban végrehajtotta azt, amire szinte senki sem számított: pontot szerzett a Marussiával.

Hirdetés

Ha minden így marad a konstruktőri tabellán, akkor a 9. helyen álló kiscsapat 20 millió fonttal lehet gazdagabb, ami jelentős bevételt jelentene számukra.

A Marussia legutóbb hiába versenyzett hazai pályán Oroszországban, úgy döntött, hogy a Suzukában történtek miatt csak egy autóval versenyez, noha Alexander Rossi készen állt arra, hogy pályára guruljon.

„Őszintén remélem, hogy ez a gesztus Jules-nek és a családjának is segített. Ez egy olyan dolog volt, amit elterveztünk a csapattal.” – mondta Graeme Lowdon a brit Autosport lap hasábjain.

„Minden tőlünk telhetőt megtettünk, amit csak lehetett ebben a helyzetben. A legjobb, amit tehetünk, hogy megpróbáljuk megvédeni Jules pozícióját a bajnokságban. Jules nagy szerepet játszott abban, hogy ebbe a pozícióba kerüljünk. Nagyszerűen versenyzett Monacóban, amivel egy igazán értékes helyzetbe kerültünk a sport szempontjából. Emiatt most tartozunk neki annyival, hogy megvédjük ezt a helyet.”

„Három futam maradt hátra a bajnokságból. Abu Dhabiban dupla pontokat osztanak majd ki, ami extra nyomást jelent, így egészen a szezon végéig résen kell lennünk.”

Lowdon elmondása szerint nem született döntés arról, hogy az utolsó hétvégéken ki lesz Max Chilton csapattársa. A legnagyobb esélyes azonban Rossi marad,

„Egyelőre nem tudom véleményezni ezt a kérdést. Még nem volt időnk arra, hogy leüljünk, illetve arra, hogy vessünk egy pillantást a lehetőségeinkre. Most van egy kis szünet, ami lehetővé teszi azt, hogy a legjobb döntést hozzuk meg. Ez soha nem egyszerű, de helyesen fogunk eljárni.”

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni a Forma-1 és a motorsport híreiről, kérjük, lájkold a GP-live.hu Facebook-oldalát.
Hirdetés

Számos G6 típusnevet levédetett az LG

Mobil

Az LG úgy tűnik, jó néhány változatot készíteni szeretne legújabb csúcskészülékéből, legalábbis erre utal az, hogy számos, a készülékhez köthető típusnevet levédettek.

Cikk archívum...