Már javában készül a 2015-ös Ferrari

Hírek


Fotó: DPPI
Hirdetés

A háttérben gőzerővel folynak a fejlesztések a jövő évi Ferrari körül, de egyelőre senki sem tudja, hogy mennyire lesz versenyképes a gép, vagy sem.

Hirdetés

A Ferrari az elmúlt években csalódást okozott a rajongóinak, noha Fernando Alonso 2010-ben és 2012-ben is rendkívül közel került ahhoz, hogy bajnok legyen az olaszokkal. Végül rendre Sebastian Vettel lett a befutó a Red Bullal, ám a hírek szerint a német és a spanyol hamarosan helyet cserélhet egymással.

Hirdetés

Marco Mattiacci, a Ferrari új csapatfőnöke teljes szabad kezet kapott arra, hogy felépítse az új csapatát, és úgy tűnik, ennek rövidesen a hatását is érezhetjük. Az idei év ismét csalódást jelenthet Maranellóban, de már gőzerővel készül az új autó.

„Időközben átcsoportosítottuk az erőforrásainkat és arra koncentrálunk, hogy a legjobbat hozzuk ki a rendelkezésünkre álló csomagból. Egyértelmű, hogy a lehető legjobb helyen akarjuk befejezni a konstruktőri bajnokságot, de a fő hangsúly az év ezen szakaszában már inkább a jövő évi autón van.” – fedte fel Pat Fry, a Ferrari főmérnöke.

„A csapattal azonban még mindig elég sokat tanulhatunk a pályán a tesztelések során, emiatt ki fogunk próbálni pár különleges elemet a jövő évre, és egyéb fejlesztéseket az F14-T-n, ami segít nekünk abban, hogy jövőre jobbak legyünk.”

Hirdetés
Cikk archívum...