Mansell: Prost után Schumacher rekordját is megdöntheti Hamilton

Hírek


Fotó: DPPI
Hirdetés

Nigel Mansell nagyon büszke Lewis Hamilton sikereire és eredményeire. Az ex-világbajnok úgy véli, Alain Prost után Michael Schumacher rekordjait is megdöntheti a honfitársa.

Hirdetés

2008 bajnoka nagy léptekkel halad előre a második címe felé. Legutóbb az austini győzelmével például minden idők legeredményesebb brit versenyzője lett, ami hatalmas megtiszteltetés lehet számára.

Hirdetés

Ez volt pályafutása 32 győzelme, amivel Mansell rekordját döntötte meg.

„Hálás és hihetetlenül büszke vagyok erre a több mint 20 éves rekordra. Most azonban Lewis sikerének örülök, ami csak inspirálni fogja őt.” – fogalmazott Mansell.

Mansell szerint azzal, hogy a Mercedes német versenyzője nem tudta megnyerni az Amerikai Nagydíjat, egy nagy esélyt játszott el.

„Nicónak nyernie kellett volna Austinban, hogy legalább a remény életben maradjon. Természetesen a megbízhatóság még közbeszólhat, mindkét versenyzőnél, de tény, hogy Lewis egyre jobb és jobb.” – fogalmazott a 61 éves legenda.

Nemrég Sir Stirling Moss nyilatkozta azt, hogy Hamilton hétszeres, vagy nyolcszoros világbajnok is lehet.

Többek között ez is oka annak, hogy az 1992-es bajnoka azt gondolja, Hamilton még Prost és Schumacher rekordjait is megdöntheti. A francia 51, addig a német 91 győzelmet szerzett a pályafutása alatt.

„Lewis egy igazi versenyző, és meg vagyok győződve, hogy ezek után a következő cél Alain rekordja lesz. Azt hiszem, Schumacher rekordjait is képes lehet majd veszélyeztetni.”

A német Motorsport-Magazinnak adott exkluzív interjújúban Hamilton azt mondta, bízik benne, hogy 20 év múlva a karrierje befejeztével a rajongók majd azt mondják: „Volt ez a mercedeses versenyző, aki klasszis volt és trófeákat szerzett.”

Hirdetés
Cikk archívum...