Manor: a Mercedes túl sokat nyer, ez még nekik is probléma

Hírek


Hirdetés

A Manor F1 Team tulajdonosa először jelent meg sajtóeseményen 2016-ban, és rögtön el is mondta, hogyan érez a Forma-1 jelenlegi helyzetét illetően. Az energetikai szektorban játszó Stephen Fitzpatrick megerősítette, hogy tárgyal befektetőkkel.

Hirdetés

Fitzpatrick mentette meg az utolsó pillanatban a Manort, a Mercedesszel is tető alá hozott egy szerződést, aminek „hozadéka” volt Wehrlein is, majd később Ocon. Brazíliáig ők álltak a 10. helyen az Ausztriában szerzett egy ponttal, de Nasr 9. helye miatt bukták azt. A tulajdonos elmondta, milyen volt eddig számára az F1.

Hirdetés

„Óriási kihívás volt, de egyben kicsit frusztráló is”- mondta Fitzpatrick, aki első alkalommal jelent meg FIA eseményen. „Az egyik, amitől nagyszerű lesz egy sport, az a hit, miszerint bármi történhet”- mondta. „Nem úgy érkeztem ide, hogy azt hittem, versenyeket fogunk nyerni, dobogón fogunk állni az első években. De a sportban hinned kell benne, hogy a hihetetlen is megtörténhet.”

„Az egyik kihívás jelen pillanatban, hogy a sport nagyon kiszámítható lett. Ez mindenkinek problémát jelent, még Totónak is, aki majdnem túl sokat nyer”- jegyezte meg a mellette ülő Wolffnak. „Ez még neki is probléma lehet. Ez nagy frusztrációt jelent most. Világos, hogy sok időbe telik, mire felépítesz egy remek csapatot.”

Elmondta, az elmúlt hat hónapban sok befektetővel tárgyaltak, és elfogadta a tényt, hogy „a jelenlegi F1-ben a pénz egyenlő a teljesítménnyel”. Meg is jegyezte, hogy örömmel fogadja, ha érdeklődő jelentkezik, tárgyal is befektetőkkel erről.

„A Mercedes egy fantasztikus szervezet és megérdemelte ezeket a győzelmeket”- tért rá vissza. „A sportban nem kiegyenlítettek az esélyek. Az F1 Commission és a Stratégia Csoport felépítése része ennek a struktúrának. A kép nagyon komplex, de a sport sokat javulna, ha kiegyenlítettek lennének az esélyek – persze, 11. csapatként gondolhatják, hogy ezt fogom mondani, de tényleg sokat javulna a sport. Vetni kellene egy pillantást az anyagiakra, a felépítésre, a szervezetre.”

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni a Forma-1 és a motorsport híreiről, kérjük, lájkold a GP-live.hu Facebook-oldalát.
Hirdetés

Számos G6 típusnevet levédetett az LG

Mobil

Az LG úgy tűnik, jó néhány változatot készíteni szeretne legújabb csúcskészülékéből, legalábbis erre utal az, hogy számos, a készülékhez köthető típusnevet levédettek.

Cikk archívum...