Külön mérnöki csoport fog dolgozni azon, hogy Raikkönen versenyképesebb legyen


Fotó: DPPI
Hirdetés

A Scuderia Ferrari láthatóan mindent megtesz azért, hogy a finn „Jégember” a legrosszabb esetben is legalább közelebb tudjon kerülni Sebastian Vettel-hez, aki minden bizonnyal első számú lesz Maranellóban.

Hirdetés

Kimi Räikkönen a 2014-es évben rendkívül gyenge teljesítményt nyújtott Fernando Alonso csapattársaként. Noha mindenki tudta, hogy Alonso az első számú versenyző a Ferrarinál, valamint az F14-T köré épült, a rajongók többsége messze többet várt 2007 Forma-1 bajnokától, aki egyértelműen csalódást okozott.

Hirdetés

Természetesen Räikkönent mindez nem hatotta meg, és a futamhétvégéket egykedvűen teljesítette, miközben a csapattársa folyamatosan jobb teljesítményt nyújtott nála. A „Jégember” elmondása szerint a legnagyobb gondja az autó elejével volt, ami lényegesen megnehezítette számára a vezetést.

A Ferrari mindvégig kitartott a finn mellett, aki a kezdetektől részt vehetett a 2015-ös gép fejlesztéseiben, ami sokkal inkább ráépült, mint a Red Bulltól érkező Vettelre, hiszen a német csak az év végén csatlakozhatott. Ennek tudatában azt gondolhatnánk, hogy Kimi előnnyel kezdi meg az évet, ugyanakkor sejthető, hogy Sebastian lesz az első számú pilóta, és nem ő.

Az olaszok azonban semmit nem bíznak a véletlenre, és egy külön mérnöki csoport fog foglalkozni azzal, hogy Räikkönen számára a lehető legalkalmasabb legyen az új Ferrari a versenyhétvégék ideje alatt.

Az új vezetőség fontosnak tartja, hogy mindkét versenyzője rendszeresen az erősebb pontszerzők között legyen.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni a Forma-1 és a motorsport híreiről, kérjük, lájkold a GP-live.hu Facebook-oldalát.
Hirdetés
Cikk archívum...