Közel 27 millió eurós végkielégítést kap Montezemolo: 20 éven keresztül fizetnek neki

Hírek


fotó:DPPI
Hirdetés

Luca di Montezemolo nem távozik üres zsebbel az elnöki székből, köszönhetően a Fiat nagyvonalúságának. A Ferrari elnöke azért is kap pénzt, amiért felbontották vele az érvényes szerződését.

Hirdetés

Montezemolo a mai sajtótájékoztatón elmondta, “meggyőződése, hogy nem tart sokáig, mire a Ferrari ismét mérföldkő lesz” a Forma-1-ben. A Fiat elnöke, Sergio Marchionne kijelentette, a Ferrari nem olvad be a konszernbe, marad önálló entitás, “és nem kételkedik benne, képesek nyerni a Ferrarival. Mindent meg fogunk tenni, amire csak szükség van a cél eléréséhez, ez igaz az erőforrásokra is”.

Hirdetés

Montezemolo október 13-ig marad az elnöki székben, és ma azt is elárulta, Schumacher első ferraris címe a legjobb emléke abból a 23 évből, amit a cég élén töltött.

Anyagilag biztosan nem lesz gondja a továbbiakban sem: összesen 26 960 000 eurós végkielégítést kap a Fiattól. Ebből 13.25 milliót 2015. január 31-ig folyósítanak neki, amiért felbontották a 2017 márciusáig érvényes szerződését. További 13.71 milliót 20 év alatt kap kézhez: ez ötszöröse az éves keresetének.

Hirdetés
Cikk archívum...