Körönként akár 3 másodperccel is gyorsabb lehet az idei F1 a tavalyinál: Nagyon nagy ugrás várható!


Fotó: DPPI
Hirdetés

Nagyon nagyot léphet előre a mezőny, köszönhetően a frissített motoroknak és az új gumiknak, melyekkel a Forma-1 akár 3 másodpercet is gyorsulhat körönként.

Hirdetés

Az F1-live.hu korábban már beszámolhatott a gyártók, a csapatok és a Pirelli elemzéseiről, melyek szerint idén a mezőny legalább 2 másodperccel lesz gyorsabb körönként, miután az istállók megismerhették a V6-os turbócsomagot, amik frissítéseken mentek keresztül, valamint a gumik is eltérőek lesznek. És akkor még nem beszéltünk az aerodinamikai fejlődésről.

Hirdetés

Ez mindenképpen jó hírt jelent a rajongók számára, miután az új korszak beköszöntével lassult az F1, ugyanakkor az is tény, hogy az év végére nagyobb fejlődéseket láthattunk a köridőket illetően.

Paul Hembery, a Pirelli Motorsport embere legutóbb az Autosport lapnak már azt nyilatkozta, hogy valóban várható néhány nagyobb előrelépés a sebességet illetően. A Pirelli szakembere elmondta, hogy a télen eszközölt változtatásokkal arra számítanak, hogy Melbourne-ben, vagy legkésőbb Kínában látni fogunk néhány jelentős előrelépést az előző szezonhoz képest.

A Pirelli legújabb számításai szerint ez a különbség akár 3 másodperc is lehet, de a 2 szekundumos eltérés szinte biztosra vehető.

„Tavaly konzervatívak voltunk a gumiabroncsokat illetően, de most elég agresszív vonalat fogunk képviselni.”

Ezzel a 3 másodperces ugrással körrekordok dőlhetnek meg, és a tempót illetően visszatérhetnek azok az idők, amiket korábban a V8-as generációnál láthattunk.

Érdekesség, hogy tavaly Bahreinben például Nico Rosberg 1:33.185-ös idővel szerezte meg a pole-t. 2013-ban ez az idő 1:32.330 volt. Ezen a helyszínen a jelenlegi legjobb idő 1:30.139, ami még Michael Schumacher nevéhez fűződik 2004-ből. Ha igazak Hembery előrejelzései, akkor még ez az idő is elérhető, megdönthető.”

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni a Forma-1 és a motorsport híreiről, kérjük, lájkold a GP-live.hu Facebook-oldalát.
Hirdetés
Cikk archívum...