Kis híján a Force India sem utazott el az Amerikai Nagydíjra: Necces volt a helyzet a Mercedes miatt

Hírek


Fotó: DPPI
Hirdetés

Az indiai istálló, ha az utolsó pillanatokban is, de rendezte a számlát a motorgyártó felé, így az utolsó három versenyre megkapjuk a friss motorokat.

Hirdetés

Vijay Mallya csapata jelenleg 20 ponttal számol kevesebbet a 6. helyen, de még mindig harcban van a McLarennel, mely egy nagy hajrával igencsak betehet a Force Indiának, ami sokáig komoly esélyese volt az 5. pozíciónak.

Hirdetés

Természetesen nincs minden veszve. A német Auto Motor und Sport most arról ír, hogy a Force India kifizette az utolsó részletet is a Mercedesnek, így Austinra már friss motorokkal vághat neki a kihívásoknak. Az ötödik erőforrás mellett az indiai gárda egy frissített aerodinamikai csomagot is be fog vetni, hogy utolérjék a McLarent és legyűrjék őket az év végén.

Az ötödik helyezett 62 millió dollárt fog kapni az év végén, míg a hatodik pozícióért három millióval jár kevesebb. Ez nem hangzik túl nagy különbségnek, de a Force India számára közel sem mindegy, hogy az ötödik, vagy a hatodik helyen végeznek. A Force India a 2015-ös autója miatt Kölnben, a Toyota szélcsatornájában egy külön részt bérelt magának, aminek a költsége 4 millió euró.

A Force Indiának mindenképpen fizetnie kellett a Mercedesnek. A fizetési határidő október 27-én lejárt. A pénz azonban most megérkezett a Mercedeshez, így Austinban, Interlagosban és Abu Dhabiban már friss motorokkal versenyezhet a csapat.

Ha a számlát nem rendezték volna a csapatnál, akkor könnyen otthon maradhattak volna, miután a fennmaradó négy erőforrás, a turbók, az elektronikai berendezések, az akkumulátorok és a vezérlőegységek élettartama véges volt. Az AMuS beszámolója szerint a legjobb esetben is csak pénteken tudtak volna pályára gurulni Austinban.

Ellenkező esetben a Caterham és a Marussia csapathoz hasonlóan a Force India sem tudott volna részt venni az Amerikai Nagydíjon.

Az indiaiak már a legutóbbi versenyen is takarékosodtak a motorokkal, amivel lóerőket vesztettek. Ennek már pénteken látni lehetett a hatását Szocsiban. Suzukában és az orosz helyszínen a pénteki napon 146 kört tettek meg összesen. A McLarennél ez a szám 227 volt. Így nem lehetett kérdés, hogy miért a wokingiak voltak a jobbak.

Az aerodinamikában szintén lesznek frissítések a Force Indiánál Austinban. Ez egy kisebb frissítés lesz, ami a Szingapúrban bevetett csomag része. Az új aerodinamikai koncepció a Red Bull R10 alapjait képezi, amivel javulhat az autó egyensúlya.

Hirdetés
Cikk archívum...