Kínai csapat lesz a Marussiából a Forma-1-ben?

Hírek


Fotó: DPPI
Hirdetés

A Marussia jogutódja lehet az első kínai F1-es csapat, mely 2015-ben mutatkozhatna be a legnagyobb kategóriában.

Hirdetés

Az F1-live.hu korábban már többször is beszámolhatott a Marussia rossz anyagi helyzetéről. Jules Bianchi súlyos balesete Suzukában még inkább negatívan érintette az orosz istállót, amit a francia pilóta szerepeltetése miatt bizonyos mértékben a Ferrari is támogatott.

Hirdetés

Lapunk a héten már megírhatta az Olvasóinak, hogy a Ferrari már nem ad adatokat a 2015-ös motorjáról a Marussiának, amihez nagy köze lehet a gárda anyagi helyzetének és annak, hogy idén szinte biztosan nem áll már rajthoz a Forma-1-ben a még mindig Japánban az életéért küzdő Bianchi.

A német Auto Motor und Sport jelentése szerint a Belga Nagydíj óta jelentős mértékben megcsappantak a támogatói pénzek az orosz csapatnál. Max Chilton is csak amiatt maradhatott, mivel nem találtak a helyére jobban fizető pilótát. Alexander Rossi, az amerikai tehetség mögött szintén nincs sok pénz, így az ő jövője is erősen kérdéses a kategóriában.

Könnyen lehet, hogy a Caterham mellett a Marussia sem utazik el majd Austinba, a következő versenyhelyszínre. Ha ez megvalósul, akkor csak 18 autó lesz a rajtrácson. A 2005-ös Monacói Nagydíj óta nem láthattunk ilyen kevés autót az F1-ben.

Jó hír lehet a Marussia számára, hogy Andrei Cheglakov kész eladni az istállót, ami biztosíthatná azt, hogy a gárda legalább az év végéig kitartson. A potenciális vásárló Kínából érkezhet. Ez esetben a csapat kínai színekben folytathatná tovább. 2016-ban pedig egy teljesen új csapat is debütál, ami nem más, mint a Haas F1 Team. Az amerikaiak projektje messze komolyabbnak tűnhet, mint a Marussia, vagy a Caterham volt a kezdetekkor.

Hirdetés
Hülkenbergnek most minden szép és minden jó

Hülkenbergnek most minden szép és minden jó

Vegyes napot zárt szombaton a Renault az Ausztrál Nagydíj időmérőjén, a két versenyző közül Nico Hülkenberg mutatott sokkal jobb teljesítményt. A német ennek megfelelően elégedett is.

Cikk archívum...