Kiderült, mi okozta Rosberg vesztét a Mercedesszel Szingapúrban

F1 hírek


Fotó: DPPI
Hirdetés

A Mercedes AMG F1 Team hivatalosan is megerősítette, hogy mi okozta Nico Rosberg vesztét a Szingapúri Nagydíjon.

Hirdetés

A német versenyző rendkívül sokat szenvedett a Szingapúri Nagydíjon, amit végül még be sem tudott fejezni, addig a brit csapattársa megnyerte a futamot és átvette a vezetést a bajnokságban.

Hirdetés

A Mercedes hivatalos tájékoztatása szerint az elemzések rámutattak arra, hogy egy idegen anyag szennyeződése okozta a problémát a kormányoszlopban. A szennyezés nem volt látható és egészen a vasárnapi futamig nem is jelentkezett a probléma.

A szennyeződés időszakosan rövidzárlatot okozott az elektronikában, így Nico nem tudta megfelelő módon kezelni a váltót és a motorbeállításokat.

A Mercedes hozzátette, a közelgő versenyekre friss alkatrészek kerülnek az autóba és továbbra is intenzíven dolgoznak a megbízhatóság javítása miatt.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni a Forma-1 és a motorsport híreiről, kérjük, lájkold a GP-live.hu Facebook-oldalát.
Hirdetés
A Renault a Red Bulltól kapja a “titkos” infókat!

A Renault a Red Bulltól kapja a “titkos” infókat!

A Renault versenyigazgatója, Cyril Abiteboul új kihívás elé néz: a francia versenyistállót a Forma-1 csúcsára kell vezetnie. A sportigazgató egy enstone-i gyárlátogatás keretein belül az újságírók egy szűk csoportjának...

Cikk archívum...