Kicsit benéztük: Palmer hatalmas csalódás, Magnussen dobbantott

Hírek


Fotó:XPB
Hirdetés

A Renault idén egyáltalán nem tudott olyan teljesítménnyel előrukkolni, mint ami hozzájuk illett volna. A francia istálló azonban valójában 2017-et tekintheti az első évnek, ami mérvadó.

Hirdetés

A Renault tavaly év végén túl későn döntötte el, hogy felvásárolja a Lotust, így pedig “hozott anyagból” kellett dolgozniuk, ami nem sült el túl jól.

Hirdetés

Szerző: Zajos Klára, Motorsport.com

Egész évben végig csak szenvedtek, még akkor is, ha pár pont a szerencsének köszönhetően csak a nevük mellé került.

2017-ben azonban a szabályváltoztatásokkal együtt végre tiszta lappal és saját autóval indulhatnak majd. Bár Palmer maradhatott a franciáknál, Nico Hülkenberg megérkezik a fiatal brit mellé, Magnussen pedig a Haasnál folytatja.

Kíváncsian várjuk, hogy a gyári istálló, amibe rengeteg pénzt öltek, és sok új munkatársat is felvettek idén, jövőre mit tud majd – vajon fel tudják venni a harcot a középmezőnnyel?!

(L to R): Jolyon Palmer, Renault Sport F1 Team with team mate Kevin Magnussen, Renault Sport F1 Team

Palmer, Magnussen? 

Jolyon Palmernek hatalmas szerencséje van Magnussen távozásával, ugyanis a brit már félig kirúgva érezhette magát, hiszen az idei teljesítménye nem sikeredett túl meggyőzőre. A brit villantani nem nagyon tudott, inkább csak autót tört az év nagy részében. Jövőre pedig Hülkenberg személyében keményebb csapattársat is kap, vagyis érdekes lesz látni, mekkora lesz a különbség a két versenyző között.

A másik oldalon Magnussennek elege lett a franciák ígérgetéséből, és úgy döntött a lényegesen kisebb háttérrel, de jobb autóval rendelkező Haas csapatát erősíti majd Grosjean mellett. A dán a Renault-nál sem tudott csodát tenni, talán jövőre azonban francia csapattársa ellen majd látványosabb harcot is vívhat az erősebb amerikai járgányban.

Hirdetés
Cikk archívum...