Kanada után a Ferrari teljesen átállhat 2015-re

Hírek


Fotó: DPPI
Hirdetés

Nagyon sok múlik azon, hogy miként teljesít a Ferrari nagy fejlesztési csomagja ezen a hétvégén Montrealban.

Hirdetés

Az mindenki számára nyilvánvaló lehet, hogy a Mercedes jelenleg dominál a Forma-1-ben, miután az első hat futamon csak a német gyártó diadalmaskodott, ugyanakkor még ennek ellenére is csalódást jelent a Ferrari teljesítménye.

Hirdetés

Az olaszok tiszta lappal kezdhették meg az új szezont az 1.6 literes V6-os turbómotorok megérkezése után, ám az F14-T nem igazán versenyképes. Maranellóban rengeteget dolgoztak az új autón, de az még mindig nem elég gyors és megbízható. Ennek leginkább Kimi Räikkönen issza meg a levét, aki azonban ennek ellenére is bizakodó és maradni akar.

Fernando Alonso szintén frusztrált, de a spanyol ugyancsak tagadta azt, hogy elvágyódna. A spanyol és a finn egyetértett abban, hogy számukra valószínűleg ez a hajó már elment és 2015-ben lehetnek ismét azon a szinten, hogy reális esélyekkel gondoljanak a címre.

Kanadában azonban egy új csomag kerül fel a Ferrarira, mely alapjaiban határozhatja meg a folytatást a csapatnál. A paddockból érkező hírek szerint, ha a módosított F14-T Montrealban sem lesz elég versenyképes és esélyes a dobogóra, akkor az olaszok teljesen átállhatnak 2015-re, és már csak az előre betervezett fejlesztéseiket fogják elkészíteni a gépre.

Luca di Montezemolo szavai erősen utalhatnak erre, hiszen a Ferrari elnöke Kanadát megelőzően elmondta, az új csomag rendkívül fontos lesz számukra és már nagyon várják azt a pillanatot, amikor kipróbálják az F14-T B-verzióját.

Hirdetés
Cikk archívum...