Jean Todt: A Ferrari közel sincs olyan válságban, mint amikor megérkeztem Maranellóba

Hírek


Fotó: DPPI
Hirdetés

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke szerint a Ferrarinál messze jobb a helyzet, mint azt sokan gondolják.

Hirdetés

A Ferrari 2007 óta nem nyert egyéni címet a Forma-1-ben. Akkor Kimi Räikkönen ért fel a csúcsra és nyerte meg élete első bajnokságát a legnagyobb kategóriában, ráadásul mindezt az első ferraris évében sikerült megtennie.

Hirdetés

Sokan azonban megfeledkeznek arról a tényről, hogy a Ferrari 2008-ban, 2010-ben és 2012-ben is rendkívül közel állt ahhoz, hogy újra bajnokságot nyerjen, de a szerencse rendre nem melléjük állt, így Felipe Massa és Fernando Alonso is elbukott.

Todt, aki 1993-ban csatlakozott a romokban lévő Ferrarihoz, az olasz II Giornale lapnak elmondta, a helyzet közel sem olyan rossz, mint volt az az ő idejében Maranellóban.

„Úgy gondolom, ma a Ferrarinak nem kell annyi mindent tennie ahhoz, hogy visszatérjen a helyes útra. Egyáltalán nem hasonlítható össze a helyzet azzal, mint amikor 1993-ban megérkeztem a Ferrarihoz. Akkor a mítosz teljesen eltűnt és mindent a nulláról kellett kezdenünk.”

„Nem értek egyet a kritikákkal, amik éppen ennek az ellenkezőjét állítják. Igazságtalanok ezek a kritikák. Amikor elkezdtem a Ferrarinál dolgozni, az is csoda volt, hogy befejeztünk egy versenyt. Legutóbb amikor Alonso kiesett Monzában, addig a pontig ő tartotta rekordot a folyamatos pontszerzést illetően.”

Hirdetés
Cikk archívum...