Horner: nem lenne fair kritizálni Hamiltont azért, ahogy vezetett

Hírek


Hirdetés

A Red Bull Racing csapatfőnöke nem gondolja, hogy bármilyen alapunk lenne unfairnek nevezni a háromszoros bajnokot, aki szabályosan járt el, szó sincs piszkos trükkről. Lewis Hamilton tette, amit tennie kellett, nem volt más lehetősége.

Hirdetés

Hosszasan ment a találgatás, vajon milyen taktikát alkalmaz majd Hamilton, ha az élen halad: elhúz, és beletörődik a „sorsába”, esetleg torlódást generál maga mögött, megpróbálja elérni, hogy bajba kerüljön csapattársa. Utóbbi mellett döntött, már az elejétől fogva, és a Mercedes kérésére sem gyorsított. Horner cseppet sem csodálkozik a látottakon.

Hirdetés

„Úgy állt a dolog, hogy csak a két srác között dőlhet el, tehát mindig is egy olyan csata előtt álltunk, mely kettejük között zajlik majd le”- mondta Horner.

„Gratulálok Nicónak, remek szezont futott, nagyon is megérdemli a címet, de naiv volt azt gondolni, hogy más lesz a hozzáállása, figyelembe éve azt, mi a tét”- utalt Hamiltonra. „Szabályosan játszott, abszolút, hiszen ma nem volt elég neki az, hogy megnyeri a versenyt. Arra volt szüksége, hogy kocsik legyenek közte és Rosberg között, ha pedig elhúzott volna messzire, akkor nem tud esélyt teremteni erre.”

„Olyan lassan nyerte meg a versenyt, amennyire csak tudta – olyan volt, mint egy focimeccs, ahol egy csapat védekezik a másik ellen, adogatja a labdát, nem teszik lehetővé a másiknak, hogy megkaparintsa azt. Csak ketten voltak versenyben a címért, és teljesen világos volt, hogy ezt fogja tenni.”

„Semmi piszkosat sem csinált, semmi szabálytalant sem tett, nem lenne fair kritizálni Lewist azért, ahogy vezetett”- védte meg.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni a Forma-1 és a motorsport híreiről, kérjük, lájkold a GP-live.hu Facebook-oldalát.
Hirdetés

Számos G6 típusnevet levédetett az LG

Mobil

Az LG úgy tűnik, jó néhány változatot készíteni szeretne legújabb csúcskészülékéből, legalábbis erre utal az, hogy számos, a készülékhez köthető típusnevet levédettek.

Cikk archívum...