Horner: Az F1-nek “kétségbeejtően nagy szüksége” lenne az izgalmakra

Hírek


Red Bull Content Pool
Hirdetés

A Red Bull csapatvezetője szerint a Forma 1-nek “kétségbeejtően nagy szüksége” lenne a nagyobb izgalmakra, azt követően, hogy az elmúlt három évben a Mercedes dominanciáján kívül semmit sem láthattunk.

Hirdetés

Noha a Mercedes két versenyzője, Nico Rosberg és Lewis Hamilton a hibrid korszak beköszönte óta két alkalommal is az utolsó futamra tartogatta a showt, a Mercedes dominanciája ezalatt a három év alatt végig megkérdőjelezhetetlen volt, hiszen 2014-ben három futammal, 2015-ben és 2016-ban pedig már négy futammal a vége előtt bebiztosították a konstruktőri címet.

Hirdetés

Arra a kérdésre, hogy szüksége van-e az F1-nek a a nagyobb versengésre, Horner így válaszolt: „Azt hiszem, Brazíliában láttuk, hogy reagáltak a show-ra az emberek, hiszen még egy héttel később is az ott látottakról beszéltek, szóval szerintem ennél jobban semmi sem demonstrálja azt, mekkora szükség van erre. Nagyon jó volt hallani a futam sikeréről, és ez azt is megmutatta, mi mindenre lehetne képes az F1. Most azon kell dolgoznunk, hogy az év során több ilyen hétvégét tudjunk produkálni.”

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

A sorozatos győzelmek a Red Bull számára sem ismeretlenek, hiszen 2010 és 2013 között zsinórban négyszer nyerték el a világbajnoki címet, ám Horner szerint az az időszak sokkal versenyképesebb volt  a mostaninál, köszönhetően például a Ferrarinak és Fenando Alonsónak

„Senki sem élvezi azt, ha folyamatosan nyer. Minket is megvádoltak emiatt a négy év során, de nem szabad elfelejteni, hogy ebből volt egy olyan év, amikor az első hét futamon hét különböző győztest ünnepelhettünk. További két bajnokság az utolsó futamon dőlt el, a Ferrari, a McLaren, vagy épp a Mercedes pedig mindig bele tudott szólni a csatákba, szóval a versenyképesség jóval nagyobb volt, mint most.”

Menő billentyűzetre és egérre vágysz? Ne keresd tovább, már mutatjuk is!

„Jelen pillanatban úgy gondolom, hogy az F1-nek kétségbeejtően nagy szüksége lenne a versenyképesség és az izgalmak fokozására. Jó lenne elérni azt a szintet, ahol legalább három csapat hat versenyzője küzd a győzelmekért.”

A szabályváltozások segíthetnek

Amíg néhány csapatfőnök, köztük a Mercedest is irányító Toto Wolff azon a véleményen volt, hogy a jelenlegi szabályrendszer további alkalmazása közelebb hozhatta volna egymáshoz a csapatokat, addig Christian Horner azok táborát erősíti, akik örömmel fogadták a 2017-es változtatásokat.

„Úgy gondolom, hogy a szabályváltozások egy kicsit felrázhatják a dolgokat. Toto véleményén nem lepődöm meg, szerintem a következő öt évre legszívesebben befagyasztaná az autófejlesztéseket.”

„Az, hogy változnak a szabályok, egy nagyszerű lehetőség lehet számunkra. Véleményem szerint remek csapatunk van, kitűnő versenyzői párossal rendelkezünk, tehát minden adott ahhoz, hogy egy nagyszerű szezon elé nézzünk, amely során remélhetőleg sikerül majd felzárkóznunk a jelenleg még rendkívül domináns Mercedes csapatára.”

Horner ugyanakkor arról sem feledkezett meg, hogy a szabályváltozásoknak köszönhetően az egyes pilóták között jelenleg meglévő különbségek is tovább nőhetnek.

„Egy kicsit átrendeződhetnek az erőviszonyok, mert az autók valamivel nagyobb fizikai erőt követelnek majd a versenyzőktől. Ez növelheti az egyes versenyzők közötti különbségeket. A bátrabbak biztosan elnyerik majd jutalmukat, de nem csak ezért várjuk a folytatást, hiszen az olyan dolgok miatt, mint például a megnövelt kanyarsebesség, maguk az autók is remek látványt nyújtanak majd.”

Hirdetés
Cikk archívum...