Horner: akár Hamilton legjobb barátai is lehetnénk vasárnap

Hírek


XPB Images
Hirdetés

Christian Horner átvette, milyen eshetőségek adódhatnak vasárnapra, amikor vélhetően ők és a két Mercedes fognak keveredni az élen. A vezérszó változatlan: a lehető legjobb eredmény elérése.

Hirdetés

Mint ismeretes, Rosbergnek elég a dobogón végeznie, és megvan a cím. Előnye 12 pont Hamiltonnal szemben, ezért is gondolja úgy Horner, hogy ebből csak a német jöhet ki rosszul.

Hirdetés

„Nico csak veszíthet”- mondta Horner. „Úgy tűnik, hogy a TOP3-as eredmény borítékolható egy Mercedes-versenyzőnek, de a végére értünk a motor és a váltó élettartamát illetően. Lehet, (Rosberg) tüzetesebben figyelni fogja a visszapillantókat, mint bárki más. Mindent feltett.”

„Lewis dolga könnyebb, mint Nicoé, mivel rá nehezedik az a nyomás, miszerint fel kell zárkóznia a bajnokságban”- értékelte a helyzetet.

Felidézte a 2010-es évet, amikor Alonso és Vettel küzdött meg egymással. „Fernando Alonso esetében láthattuk pár éve azt, hogy Sebastiannak semmi veszítenivalója sem volt. Egyszerűen ráment a dologra, megnyerte a futamot. A Ferrari nagyobb veszélyként tekintett Webberre a bajnokságban, mint Vettelre, és úgy döntöttek, rossz versenyzőt fedeznek.”

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

Ahogy a versenyzői mondták nem is olyan rég, Horner is tartja, hogy a Red Bullnak semmit sem jelent a Mercedes helyzete, nyomni fogják, mint mindig.

„Annyit fogok mondani a versenyzőimnek, hogy ’menjetek rá’, mert nem a mi bajnoki harcunk. Azért vagyunk a pályán, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el. Lehetnénk Lewis Hamilton legjobb barátai is vasárnap délután, ha sikerülne mindkét autót Nico elé hozni. Ők a maguk csatájára fognak koncentrálni. Nincs értelme annak, hogy Lewis fél körrel nyer”- ecsetelte a brit. „Ha az élen van, okos lesz, és talán megpróbál hátráltatni kocsikat, amivel kialakul egy kis verseny mögötte, mert ez az egyetlen módja annak, hogy neki kedvezzen az eredmény. Lenyűgöző lesz.”

Ricciardo akár még keményebben is nyomhatja, had izzadjanak a Mercedes versenyzői – mondta az illetékes Abu Dhabiban, egy sivatagi sajtóeseményen.

„Érdekes lehet az első kör”- mondta DanRic. „Gondolj Rosberg helyzetére – minden, amit tennie kell, hogy harmadik lesz, ha Hamilton nyer. Még ha kevesebb kockázatot is vállal a rajtnál, és azt mondja, visszaesik az ötödik helyre, az autója elég gyors ahhoz, hogy még így is a harmadik legyen.”

„Nem kell az első körben harmadiknak lennie. Persze, ha kicsit óvatos – vagy mindketten azok – az első körben, akkor megpróbálok előnyt faragni belőle. Majd meglátjuk. Mindig próbálok szert tenni előnyre, mint mindenki más. Ha ezen a hétvégén sebezhetőbbek valamivel, akkor az jobb nekünk, mert normális esetben túl gyorsak.”

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni a Forma-1 és a motorsport híreiről, kérjük, lájkold a GP-live.hu Facebook-oldalát.
Hirdetés

Számos G6 típusnevet levédetett az LG

Mobil

Az LG úgy tűnik, jó néhány változatot készíteni szeretne legújabb csúcskészülékéből, legalábbis erre utal az, hogy számos, a készülékhez köthető típusnevet levédettek.

Cikk archívum...