Hivatalos: Távozik a Ferrari F1-es motorigazgatója

Hírek


Fotó: DPPI
Hirdetés

A Scuderia Ferrari hivatalosan is megerősítette Luca Marmorini távozását az újabb gyenge szezon részeként.

Hirdetés

Marco Mattiacci megérkezése óta a Ferrarinál komoly szerkezeti átalakítások zajlanak, melynek részeként a folytatásban várhatóan több mérnök is el fogja hagyni Maranellót. Stefano Domenicali csapatfőnök távozása után most Luca Marmorini motorfőnök menesztése vált hivatalossá.

Hirdetés

A motorokért és az elektronikáért felelős részleget Mattia Binotto veszi át. Marmorini 2010 óta volt ebben a pozícióban.

A Ferrari ezzel együtt James Allison technikai igazgató helyét is megerősítette, aki továbbra is Nikolas Tombazis mellett fog felelni az autó fejlesztéséért. Lorenzo Sassi, aki a motorrészlegen tölt be fontos pozíciót, szintén szorosan együttműködik Tombazissal, aki pedig elsősorban a kasztniért felelős.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni a Forma-1 és a motorsport híreiről, kérjük, lájkold a GP-live.hu Facebook-oldalát.
Sainz elismerte, megkereste őt a Renault-t

Sainz elismerte, megkereste őt a Renault-t

A Toro Rosso spanyol versenyzője büszke arra, hogy felkeltette egy gyártó érdeklődését a Forma-1-ben, de 2017-ben biztosan marad Faenzában, mivel nagy tervei vannak a Red Bullal.

Hirdetés
A McLaren fejleszti a Formula E új akkumulátorait

A McLaren fejleszti a Formula E új akkumulátorait

Az FIA Motorsport Világtanácsa szerda este bejelentette, hogy a McLaren részlege, méghozzá az alkalmazott technológiákra szakosodott Applied Technologies fejlesztheti ki az ötödik és hatodik szezonban használatos akkumulátorokat. A cél,...

Cikk archívum...