Hivatalos: Rosberg elismerte a felelősségét a Belga Nagydíjon történtekben! Marad a szabad versenyzés a két pilóta között

Hírek


Fotó: DPPI
Hirdetés

A Mercedes GP nem sokkal ezelőtt egy hivatalos közleményben megerősítette, hogy Nico Rosberg elismerte a felelősségét a Belga Nagydíjon történteket illetően.

Hirdetés

A mai találkozón Toto Wolff és Paddy Lowe volt jelen a vezetőségből a két versenyző mellett. A cél az volt, hogy lerendezzék a kérdéseket Rosberg és Hamilton között, valamint átbeszéljék a Belga Nagydíjon történteket, amikor is Nico nem sokkal a rajtot követően nekiment a csapattársának, aki ennek következményeként még csak pontot sem szerzett, addig a német felállhatott a dobogó második fokára.

Hirdetés

A találkozó során Nico elismerte a felelősségét az ütközésben, ami a második körben történt. A német versenyző bocsánatot kért, és kimondta, ő volt a hibás. A Mercedes hozzátette, a fegyelmezés megtörtént, ugyanakkor továbbra is engedélyezi a versenyzést a két pilótája között, még akkor is, ha az kemény. A versenyzésnek azonban tisztességesnek kell lennie, mert a gyártó úgy érzi, ez a helyes út azt illetően, hogy bajnokok legyenek, valamint ez tisztességes a csapat, a szurkolók és a Forma-1 felé.

Lewis és Nico elfogadta a csapat első számú szabályát, miszerint a pályán nem lehet közöttük semmilyen fizikai kontaktus, így az esetleges ütközéseket ki kell zárniuk.

A Mercedes világossá tette, hogy egy következő hasonló esetet nem fog tolerálni, de bíznak a versenyzőikben.

Hirdetés
Cikk archívum...