Hivatalos: Paddy Lowe elhagyja a Mercedest

Hírek


Fotó: DPPI
Hirdetés

A Mercedes hivatalosan is megerősítette Paddy Lowe távozását, aki egy igencsak sikeres időszak után hagyja a címvédő F1-es istállót.

Hirdetés

Lapunk már több alkalommal is beszámolhatott arról, hogy Lowe a hírek szerint elhagyja a Mercedest, mellyel 2014 és 2016 között mindent megnyert az F1-ben.

Hirdetés

Nos, a hivatalos megerősítés megérkezett a német gyártótól, miután gyakorlatilag az összes megbízható forrás tényként hozta le a hírt. Három és fél év után Lowe, aki 1987-ben a Williamsnél kezdte az F1-es pályafutását, elhagyja a Mercedes-AMG Petronas Motorsportot.

Toto Wolff, a Mercedes csapatának első embere elmondta, Lowe nagyon fontos szerepet játszott abban, hogy ilyen sikeressé vált a Mercedes és csak hálával, köszönettel tartozik neki azért, amit ezen évek alatt a csapatért tett.

A Mercedes sajnálja, hogy Lowe máshol folytatja tovább, de ezzel együtt bíznak abba, hogy nélküle is erősek, egységesek tudnak maradni 2017-ben, és az azt követő időszakban, ami szintén meghatározó lehet.

Lowe is mondott néhány szót, miközben egyértelművé tette, hogy nagyon élvezte ezt a pár évet a Mercedesnél, ami rendkívül sikeres volt számára. Most azonban egy új kihívásra vágyik, és távozik a Mercedestől, ahol mindenkinek sok sikert kívánt.

A hírek szerint Lowe visszatér a Williamshez, ahol ő lesz az új csapatfőnök.

Lowe távozásával Aldo Costa főmérnök, Mark Ellis, Rob Thomas és Geoff Willis technikai főnök felel a 2017-es autóért, de ez csak egy ideiglenes állapot, hiszen hamarosan újabb átszervezéseket eszközölhet a vezetőség. Meg nem erősített információk szerint James Allison (a Ferrari ex-technikai főnöke) veszi majd át a most távozó Lowe helyét.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni a Forma-1 és a motorsport híreiről, kérjük, lájkold a GP-live.hu Facebook-oldalát.
Hirdetés
Cikk archívum...