Hivatalos: Ferrari motorokat fog használni az amerikai F1-es csapat 2016-tól

Hírek


Fotó: DPPI
Hirdetés

A Scuderia Ferrari hivatalosan is bejelentette, hogy egy több évre szóló technikai megállapodást kötött a Haas F1 Team-mel, melynek értelében a gárda 2016-tól az ő motorjaikat fogja használni.

Hirdetés

Mint ismeretes, az amerikai Haas F1 Team 2016-ban lép be a sorozatba. A csapat eredeti terve az volt, hogy már jövőre bemutatkozzon a Forma-1-ben, de idő híján ez nem volt lehetséges számukra.

Hirdetés

Már hónapok óta sejteni lehetett, hogy a Ferrari lehet a befutó a Haasnál, mint motorszállító és technikai partner. Nos, ez most hivatalossá is vált. A Ferrari hivatalos tájékoztatása szerint a csapattal egy több évre szóló megállapodást kötöttek, mely 2016-tól lép érvénybe.

A Haas F1 Team nagyon boldog a megállapodás miatt, mellyel technikailag egy biztos pontot fognak kapni, hiszen addigra a Ferrari már egy igen fejlett és kifinomult 1,6 literes V6-os turbómotort tud biztosítani az újonc számára.

Marco Mattiacci, a Ferrari csapatfőnöke elmondta, a tárgyalások már egy ideje zajlottak a háttérben Gene Haas tulajdonossal. A legendás márka ezzel a megállapodással egyre szorosabb kapcsolatot ápol majd a Haas csapattal, miután a Ferrari számára nagyon fontos az amerikai megjelenés és piac.

Ezzel együtt a Ferrari biztos benne, hogy a Haas technikai felszereltségének köszönhetően egymást is képesek lesznek segíteni a motorokkal és a technikához kapcsolódó műszaki szolgáltatásokkal.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni a Forma-1 és a motorsport híreiről, kérjük, lájkold a GP-live.hu Facebook-oldalát.
Vettel: inkább elöl legyél, semmint üldöző

Vettel: inkább elöl legyél, semmint üldöző

Sebastian Vettel 2014 óta nem vesz részt címért folytatott csatában, de pontosan tudja, milyen érzés üldözőnek vagy üldözöttnek lenni. Ha választhat, akkor inkább az utóbbi, aki jobb esélyekkel bír.

Hirdetés
Vettel védelmébe vette a Ferrarit

Vettel védelmébe vette a Ferrarit

A négyszeres világbajnok kiáll a Ferrari mellett, és úgy érzi, Mexikóban is harcban lehetnek a dobogóért, de a hétvége nem ígérkezik könnyűnek.

Cikk archívum...