Hivatalos: Ferrari motorokat fog használni az amerikai F1-es csapat 2016-tól

Hírek


Fotó: DPPI
Hirdetés

A Scuderia Ferrari hivatalosan is bejelentette, hogy egy több évre szóló technikai megállapodást kötött a Haas F1 Team-mel, melynek értelében a gárda 2016-tól az ő motorjaikat fogja használni.

Hirdetés

Mint ismeretes, az amerikai Haas F1 Team 2016-ban lép be a sorozatba. A csapat eredeti terve az volt, hogy már jövőre bemutatkozzon a Forma-1-ben, de idő híján ez nem volt lehetséges számukra.

Hirdetés

Már hónapok óta sejteni lehetett, hogy a Ferrari lehet a befutó a Haasnál, mint motorszállító és technikai partner. Nos, ez most hivatalossá is vált. A Ferrari hivatalos tájékoztatása szerint a csapattal egy több évre szóló megállapodást kötöttek, mely 2016-tól lép érvénybe.

A Haas F1 Team nagyon boldog a megállapodás miatt, mellyel technikailag egy biztos pontot fognak kapni, hiszen addigra a Ferrari már egy igen fejlett és kifinomult 1,6 literes V6-os turbómotort tud biztosítani az újonc számára.

Marco Mattiacci, a Ferrari csapatfőnöke elmondta, a tárgyalások már egy ideje zajlottak a háttérben Gene Haas tulajdonossal. A legendás márka ezzel a megállapodással egyre szorosabb kapcsolatot ápol majd a Haas csapattal, miután a Ferrari számára nagyon fontos az amerikai megjelenés és piac.

Ezzel együtt a Ferrari biztos benne, hogy a Haas technikai felszereltségének köszönhetően egymást is képesek lesznek segíteni a motorokkal és a technikához kapcsolódó műszaki szolgáltatásokkal.

Hirdetés
Cikk archívum...