Hivatalos: A Ferrari Ross Brawnt akarja!

Hírek


Fotó: DPPI
Hirdetés

Marco Mattiacci, a Ferrari csapatfőnöke hivatalosan is megerősítette, hogy újra szerződtetni akarják Ross Brawnt, a csapat egykori legendás tagját.

Hirdetés

Hónapokkal ezelőtt már lehetett arról hallani, hogy a Mercedestől távozó és jelenleg a szabadságát töltő Brawn visszatérhet a Ferrarihoz. Az olaszok tagadni és megerősíteni sem szerették volna a híreket. Legalábbis egészen eddig, hiszen most Stefano Domenicali utódja a CNN kérdésére elárulta, valóban vissza akarják csábítani a manchesteri szakembert, aki Jean Todt és Michael Schumacher oldalán hatalmas sikereket ért el a Ferrarival.

Hirdetés

„Ross Brawn egy ikon Maranellóban.” – hangsúlyozta Mattiacci, aki az idény első felében vette át a csapattól és a márkától távozó Domenicali helyét.

„Mindenki szívesen látná Rosst és örülnénk annak, ha újra a Ferrarinál dolgozna. Ő a Forma-1 egyik legismertebb karaktere, miközben nagy tudással és hírnévvel rendelkezik.” – dicsérte Mattiacci a korábban csak „agynak” nevezett szakembert.

„Párszor már beszéltünk egymással. Ross volt már azóta a Ferrarinál. Eljött a barátaival, és jó volt pár percig újra a Ferrarinál látni őt.”

Egyelőre nem tudni, hogy Brawn valóban visszatér a Ferrarihoz, vagy sem.

„Jelenleg egy új csapatot építek. A tangóhoz két ember kell. Talán Ross már elégedett azzal, amit csinál.”

Brawn 2013 év vége óta nem tagja a Mercedesnek, melynek jogelődjével bajnokságot nyert 2009-ben, közvetlen a Honda kiszállása után. A neves és tapasztalt szakember legutóbb úgy nyilatkozott, hogy nem döntött a jövőjéről, de nyár végén ez is meg fog történni. A McLaren állítólag szintén akarta őt, de időközben lemondott a szerződtetéséről.

Mattiacci hozzátette, nagyon elégedett a Ferrari terveivel, melyek nem függnek Brawn érkezésétől, de bármikor szívesen látnák őt, aki talán egy új lendületet is adhatna Maranellónak.

A brit 1997-tól és 2006-ig dolgozott sikeres szakemberként a Ferrarinál. A médiában megjelent hírek szerint a Ferrari éves szinten 5 millió eurót kínál a szolgálataiért cserébe.

Hirdetés
Cikk archívum...