Hivatalos: 19 éves csapattársat kapott Hamilton és Rosberg

F1 hírek


Mercedes-Benz
Hirdetés

A Mercedes AMG F1 Team hivatalosan is megerősítette Pascal Wehrlein érkezését a csapatnál, ahol mint tartalékversenyző lesz jelen.

Hirdetés

A 19 éves tehetség egy egészen szép karriert futhat be a motorsportban. Wehrlein 2011-ben az ADAC Formel Masters sorozatot nyerte meg. Ezt követően a Formula 3 Euros Series-ben, a FIA European Formula 3 Championship-ben és a European Formula 3-ban versenyzett.

Hirdetés

2013-ban a Német Túraautó Bajnokságban (DTM) is rajthoz állt a Mücke Motorsport csapattal egy DMT AMG Mercedes C-Coupé volánja mögött. Idén a HWA Team színeiben indul, és a legutóbbi versenyhétvégén a DMT legfiatalabb futamgyőzetésnek mondhatta magát.

Wehrlein ezzel együtt a Mercedes F1-es programjába is belekóstolt már. Eddig 30 napot tesztelt a szimulátorban és több mint 12 ezer kilométert tett meg a virtuális F1 W05 Hibrid volánja mögött.

Az elmúlt héten Pascal pályafutása egy újabb mérföldkőhöz érkezett, amikor életében először egy F1-es autót vezethetett az Autodromo Internacional Algarve Portimao versenypályán. A képzési program részeként a Mercedes 2012-es gépével, az F1 W03-mal gurulhatott pályára. A program lényege az volt, hogy a tehetség megismerje az autót. A nap folyamán 500 kilométert és összesen 109 kört tett meg. A Mercedes lenyűgözte a német tehetség teljesítménye.

A Mercedes új tartalékja nagyon boldog volt, amikor megtudta, hogy a német gyártó milyen szerepet szán neki a Forma-1-ben.

„Nagyon örültem, amikor megtudtam, hogy a Mercedes F1-es autójával pályára gurulhatok Portimaóban. Beletelt pár körbe, míg megszoktam azt a hihetetlen sebességet, a nagyon kemény fékeket és a nagy kanyarodási sebességet. Ez egy másik liga a DTM-hez képest. Összességében azonban gyorsan alkalmazkodni tudtam és rövid idő alatt képes voltam alkalmazkodni a rövid és hosszú etapokon.”

„500 kilométert vezettem az autóval, amivel nem akartam visszahajtani a bokszba. A teszt egyértelműen pályafutásom legnagyobb élménye volt eddig. Meglepő volt számomra az, hogy minden simán ment. Toto (Wolff) nagyon jó volt hozzám és azt hiszem, jó munkát végeztem és képes voltam visszajelzéseket adni a csapatnak. Már február óta keményen dolgoztam azon, hogy készen álljak erre.”

„Számomra ez egy szép elismerés és megtiszteltetés, hogy a Mercedes F1-es csapatának lehetnek a tartalékversenyzője. Egy álom vált valóra azzal, hogy egy F1-es autóval tesztelhettem, és most itt van ez az új szerep. Egész életemben keményen dolgoztam, hogy megkapjam ezt a lehetőséget. Mindig is az volt a célom, hogy mindezt a Mercdes-Benzzel tegyem meg.”

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke elsőként üdvözölte a tehetséget. Wolff hozzátette, Hamilton és Rosberg mellett Pascal az, aki a leginkább ismeri az F1-es autójukat, köszönhetően a folyamatos szimulátoros munkának. És pontosan emiatt ő a megfelelő választás a szerepre. Wolff biztos benne, hogy a német előtt szép jövő áll, aki képes lehet bemutatkozni a Forma-1-ben.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni a Forma-1 és a motorsport híreiről, kérjük, lájkold a GP-live.hu Facebook-oldalát.
Hirdetés
Cikk archívum...