Hibridek az F1-ben: “Egy focistára sem adsz ortopéd cipőt, mert az a népszerű”

Hírek


XPB Images
Hirdetés

A Forma-1 mindenható ura, Bernie Ecclestone úgy véli, a 2017-es aerodinamikai változtatások nem bizonyulnak elégnek, hogy véget vessenek a Mercedes dominanciájának: a brit szerint meg kell szabadulni a hibrid motoroktól.

Hirdetés

A Forma-1 komoly szabályváltoztatásokat vet be idén, ugyanis ezzel szeretnék az autókat gyorsabbá tenni, amivel a látvány és az izgalom a tetőfokára hághat.

Hirdetés

Ecclestone szerint a változtatások így sem bizonyultak elégnek. A brit továbbra is azt hangoztatja, hogy nem kellenek a hibrid erőforrások – akkor a helyzet sokat javulhatna. 

“A Red Bull azt hiszi jobb aerodinamikával legyőzheti a Mercedest.” – mondta Ecclestone a Sport Bildnek – “Ebben én egyáltalán nem vagyok biztos.”

“A Mercedesnek még mindig nagy az előnye a motor terén. Emiatt olyan hamar új motorszabályok kellenek, amilyen hamar csak lehet. Mindegy, milyen motorszabályok. A lényeg, hogy ne hibridmotorok legyenek.”

“Az FIA elnöke, Jean Todt úgy látja, ez hozzátartozik az éránkhoz, és ez igaz is lehet a normál közúti autókra. Azonban a Forma-1-ben az emberek valami különlegeset akarnak látni.”

“Zajos, erős motorokat akarnak, amiket csak a világ legjobb versenyzői tudnak vezetni. A focistákra sem adsz ortopéd cipőt, vagy igen? Csak azért, mert manapság ezek a népszerű cipők…”

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

Mr. E szerint a Forma-1-nek rosszat tesz a túlszabályozás – ugyanis a szurkolók nem értik a sport összetettségét. 

“A szabályokon változtatni kell: mindegyiken. Túl bonyolultak. A szórakoztató üzletben vagyunk. Azonban hogy akarjuk szórakoztatni az embereket, ha a közönség már semmit sem ért?”

“Még a versenyzők sem tudják, mit tehetnek a pályán, és mit nem. Néha azt hiszem, a szabálykönyv azt mondja: “Ne versenyezz!” Inkább hagyjuk, hogy néha összeérjenek, és akkor mi van? Hagyjuk, hadd oldják meg a versenyzők maguk.”

A brit milliárdos már régóta hangoztatja az ötletét, miszerint a versenyhétvége menetrendjén változtatni kellene – vagyis két rövidebb verseny kellene. 

“A fiatalok rövidebb ideig tudnak figyelni, mint korábban. Így több értelme lenne a futamot két sprintre osztani. Kétszer 40 perc sokkal vonzóbb a TV-s közönségnek, mint egy unalmas verseny.”

Hirdetés
Cikk archívum...