Határátlépés az Olasz Nagydíjon: Meglesz a 360 km/óra Monzában?

Hírek


fotó:DPPI
Hirdetés

Nick Chester elmondta, minden esélye megvan annak, hogy az autók átlépik a 360 km/órás határt a hosszú egyenesekben. Sajnos a Lotus F1 Team kénytelen lesz együtt élni a motorerő terén rendelkező lemaradásukkal.

Hirdetés

Spában komoly tempót mutattak az új turbók, ahogy arra az AMUS rávilágított. Monzában meglehet a 360 km/óra is, legalábbis nem elképzelhetetlen a Lotus technikai vezetője szerint. Rendkívül kevés leszorítórő, alacsony tapadás, tempó – ez vár a mezőnyre Monzában, az F1-es cirkusz utolsó európai állomásán.

Hirdetés

“A leszorítóerőn fog múlni, amivel az egyes csapatok mennek, de nagyobb végsebességre számítok, mint tavaly. Lehetséges, hogy elérik a 360 km/órát az egyenesekben, attól függően, hogy DRS-sel jössz-e szélárnyékban, vagy sem”- mondta Chester.

Maldonado a kipufogó miatt esett ki Spában, mely a kasztniban is kárt okozott. Monzára továbbfejlesztik a kipufogót. Grosjean autóján a hátsó szárny felfogatása lazult meg a verseny közepén, ami a többszöri pályaelhagyásnak tudható be, ezért volt rossz aerodinamikai egyensúly.

A hátrányukat semmilyen fogással sem lehet csökkenteni Monzában – ez kellemetlen hír a Lotusnak, mely eddig csak nyolc pontot szerzett. “Nem igazán”- felelte a felvetésre Chester, van-e lehetőség csökkenteni az erőhiányt. Hiába csökkentik a leszorítóerőt és légellenállást a jobb tempó érdekében, egy pont után büntetnének az olyan kanyarok, mint a Lesmók vagy a Parabolika.

Hirdetés
Cikk archívum...