Hamilton kaszál, ha marad a Mercedesnél 2018-ig: hülyeség az egész

Hírek


fotó:DPPI
Hirdetés

Niki Lauda tömören reagált az olasz sportlap által közölt cikkre, miszerint komoly della üti Lewis Hamilton markát abban az esetben, ha hosszabbít a csapattal. A Mercedes AMG topmenedzsere tagadja a feltételezést.

Hirdetés

Hamilton év végétől szabad préda, ha nem hosszabbít jelenlegi csapatával. Erre elég kicsi az esély, mert a McLarennél foglalt a két hely 2016-ban is, a Ferrari nem valószínű opció, ahogy a Red Bull se. Második közös évükben címet nyertek, 2015-nek is remek kilátásokkal vágnak neki. Lauda hozta oda a Mercedeshez a brit bajnokot, habár nem olyan rég kiderült, Brawn tette le az alapokat a folyamathoz.

Hirdetés

A Gazzetta dello Sport kalkulált megafizetéssel Hamiltonnak abban az esetben, ha a Mercedesnél marad 2018-ig. A képlet szerint 20 millió alapbérként, további egymillió győzelmenként, és ötmillió a címért. Lauda szerint az egész képtelenség.

“Hülyeség az egész. Mindig is tudva levő volt, hogy először majd csak akkor beszélünk vele, ha visszajött Coloradóból, az első teszt környékén február elején, ami Jerezben lesz”- mondta Lauda a Krone lapnak. “Eddig senki sem beszélt Lewisszal  – akinek a szezon végéig szerződése van – pénzről vagy időtartamról; sem Toto Wolff, sem én, a Mercedestől sem beszélt vele senki!”

Hirdetés
Cikk archívum...