Hamilton elbukta a címet, így kétszer annyira akarja

Hírek


Hirdetés

Lewis Hamilton elmagyarázta, miért űzi kétszer annyira a vágy, hogy megszerezze a negyedik címét 2017-ben. A Mercedes AMG bajnoka beszélt arról is, hogy fájdalmas heteken van túl, de feldolgozta a történteket.

Hirdetés

Az utolsó nagydíj utolsó körében dőlt el a cím sorsa, azóta pedig már vissza is vonult az idei bajnok. Több buktató is gátolta idén Hamiltont, aki nem tagadja, fájdalmas időszakon van túl.

Hirdetés

„Meglehetősen fájdalmas hetek voltak ezek”- mondta Hamilton a TIME magazinnak adott telefoninterjúban. „Az évnek ebben a szakaszában megpróbálsz lapozni, megpróbálod magad mögött hagyni a negatívat, magaddal vinni a pozitív dolgokat. De természetesen fokozódni fog; egyre jobban fogsz epekedni a következő évért.”

Egyelőre csapattárs nélkül várja a folytatást: Rosberg visszavonult, nem lesz visszavágó. Hamiltont nem kímélte a technika 2016-ban, és maga az érintett úgy érzi, mindent úgy tett, ahogy tennie kellett, semmin sem változtatna.

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

„A csapat munkája abban áll, hogy mindkét versenyzőnek egyenlő lehetőséget biztosítson”- mondta Hamilton. „Sajnos nekem nem volt egyenlő lehetőségem, mert meghibásodások léptek fel a garázsnak azon az oldalán, ahol mi vagyunk. A másik oldalon nem. Ez még nagyobb hangsúlyt fektet arra, mennyire fontos, hogy minden cseppet kisajtoljak a lehetőségemből”- ecsetelte. „Végül ez minden, amit tehettem. Semmi veszélyeset sem csináltam. Senkinek sem okoztam bántódást. Megcsinálom még egyszer, ha kell. Azért vagy kint, hogy harcolj.”

Hangsúlyozta, teljes szívből akarta, hogy meglegyen zsinórban a harmadik címe, és elszántan fog hajtani 2017-ben. „Jól állok fejben. Van egy folyamat, amit át kell vinnem a következő évre. Amikor elvesztettem a címet, kétszerese lett a motivációm, hogy visszaszerezzem. Most kétszer annyira vágyom rá.”

Hirdetés
Cikk archívum...