Haas: Steiner megérti Gutiérrez csalódottságát

Hírek


Fotó: DPPI
Hirdetés

A Haas csapatfőnöke, Günther Steiner azt tervezi, beszélni fog kirúgott pilótájával, Esteban Gutiérrezzel a csapat döntésével kapcsolatban, miszerint jövő évre nem kap ülést a Haasnál. Steiner megérti a mexikói csalódottságát.

Hirdetés

Esteban Gutiérrez most már biztosan távozik a Haastól, ugyanis nemrég az istálló bejelentette, hogy Romain Grosjean csapattársa jövőre a Renault-tól távozó Kevin Magnussen lesz. Gutiérrez a döntéssel kapcsolatban azt mondta, nem volt teljesen fair, és számos olyan problémát hozott fel, amivel neki kellett szembesülnie a csapat részéről. A csapatfőnök Günther Steiner megérti Gutiérrezt. “Tiszteletben tartom amit mondott, mert ilyenkor nyilván sok érzelem szabadul fel mindenkiben, és nem akarok belemenni egy sárdobálásba.”

Hirdetés

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

“Tiszteletemben tartom, hogy megbántva érzi magát, és meg is értem, de a fair egy elég szubjektív jelző.” – gondolkozott el Steiner. “Ha átgondolja ezt az egészet, biztos, hogy mást fog majd mondani. De ezt nem itt akarom megvitatni mindenki előtt, nem nagy plénum előtt fogom tisztára mosni a szennyest. Ez belső ügy, és csak ránk tartozik. Abu-Dzabiban le fogunk ülni és megbeszéljük. Addig mindenki lehiggad. Biztosan rossz most neki, és teljesen meg is értem, de ennél többet nem szeretnék ehhez hozzáfűzni.”

Összejön a békés elválás?

Steiner azt mondja, reméli, nyugodt körülmények között tudnak majd elválni egymástól, emiatt is szeretne beszélni a mexikóival a szezonzáró után. “Ő egy nagyon okos fiatalember, néha pedig el kell magyarázni, mi miért történik. Ezután nem lesz probléma” – vélekedett a csapatfőnök. “Attól, hogy elválnak útjaink, még maradhatunk barátok. Nem kell haragban lennünk, lehet, hogy nem értünk egyet bizonyos dolgokban, de az élet megy tovább. Mivel mi egy kis csapat vagyunk, nem szeretnénk rosszban lenni senkivel, szeretnénk, ha mindenki megértené a döntéseinket.”

A Haas dolgai nem tartoznak a nagyérdeműre Steiner szerint. “Nem itt akarom ezt megvitatni, ez privát kérdés.”

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni a Forma-1 és a motorsport híreiről, kérjük, lájkold a GP-live.hu Facebook-oldalát.
Hirdetés
Cikk archívum...