Force India: törésteszt teljesítve!

Hírek


XPB Images
Hirdetés

Minden a terv szerint halad a VJM10-es tervezésével, amelyet a csapat története során először saját maga tervezett. Az autó most minden probléma nélkül teljesítette a töréstesztet.

Hirdetés

Jól halad a Force India felkészülése a 2017-es szezonra, mondhatni, minden a terv szerint alakul és minden a legnagyobb rendben. A 2016-os szezont negyedikként záró istálló nemrég már azt is bejelentette, mikor tervezik leleplezni a VJM10-est, és a nagy bemutató csinnadrattája előtt most elvégezték az FIA szigorúnál is szigorúbb töréstesztjét.

Hirdetés

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

“Jól haladunk az autó fejlesztésével.” – jegyezte meg magabiztosan Otmar Szafnauer, a program vezetője a Racer.comnak. “Elsőre teljesítettük az FIA minden próbáját, ami nagy szó, mert egy teljesen új korszak kezdődik a Forma-1-ben, és nekünk is. Most először az autó minden egyes részét mi terveztük, és nagyon jól működik egyelőre minden. A monocoque-ot eddig mindig vettük. Természetesen a mi felügyeletünk mellett zajlott eddig is minden munkálat, de ez az első alkalom, hogy teljes egészében nálunk készült el.”

Szafnauer elmondta, ez a változás egy nagyon fontos állomás a csapat életében. “Most már mindent mi irányítunk, és jelentősen lerövidül az autó tervezésének és fejlesztésének ideje. Ez mindenképp segíteni fog nekünk a jövőben.

A Force India annyira jól áll a 2017-es gépével, hogy február 22-én a tervek szerint be is mutatja azt a nagyközönségnek. A csapatot csak egy rivális istálló előz meg azok közül, akik már bejelentették saját bemutatójuk időpontját, a Renault egy nappal korábban rántja le a leplet autójáról, amelytől nagy fejlődést várnak a franciák 2016-hoz képest.

Hirdetés
Cikk archívum...