Finnek, ugyanabban a cipőben: Salo, Räikkönen, most pedig Bottas

Hírek


Hirdetés

Mika Salo számára nagyon ismerős Valtteri Bottas helyzete, hiszen anno őt is meg akarta szerezni egy élvonalbeli csapat, de nem engedték el a Tyrrelltől. Úgy tűnik, hogy a finneknél gyakran ismétlődik meg hasonló forgatókönyv.

Hirdetés

A Mercedes próbálja megszerezni magának Bottast, de a Williams érthetően nem akarja elengedni, hiszen akkor másik stabil pontot kellene keresni az újonc Stroll mellé. Hiába a Toto Wolffhoz fűződő erős szálak, a Mercedesnek keményen kell küzdenie – és egyelőre nem tudni, sikerrel járnak-e.

Hirdetés

„Alapvetően ugyanabban a helyzetben van Bottas, mint én voltam anno a Tyrrellnél”- kezdte Salo a Turun Sanomatnak. „1996 végén a Ferrari engem akart felvenni új csapattársként Michael Schumacher mellé. Ken Tyrrell nemet mondott. Semmit sem tehettem, mint hogy Tyrrellnél maradok”- mondta a finn.

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

Pár évvel később megkapta az áhított ülést, de csak beugróként, amíg Schumacher lábadozott. Hat futamon indult, kétszer állt dobogóra.

„Egész máshogy is alakulhatott volna”- tekintett vissza. „Emlékszem Kimi Räikkönen helyzetére, akinek több évre szólt a szerződése a Sauberrel. Egy évvel később egy nagy halom pénzért cserébe átvette a szerződést a Mercedes Peter Saubertől 2001-ben. Peter Sauber nemcsak egy valag pénzt kapott, hanem pár vadonatúj kamiont is.”

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni a Forma-1 és a motorsport híreiről, kérjük, lájkold a GP-live.hu Facebook-oldalát.
Hirdetés

Számos G6 típusnevet levédetett az LG

Mobil

Az LG úgy tűnik, jó néhány változatot készíteni szeretne legújabb csúcskészülékéből, legalábbis erre utal az, hogy számos, a készülékhez köthető típusnevet levédettek.

Cikk archívum...