Ferrari: Az Alfa Romeónak helyet kell találni a Forma-1-ben!

Hírek


Fotó:XPB
Hirdetés

A Ferrari elnöke, Sergio Marchionne szerint az Alfa Romeo márkát hamarosan viszontláthatjuk a királykategóriában – minden csak a gazdasági eredményességétől függ.

Hirdetés

Marchionne mindig is nagy rajongója volt az Alfa Romeo F1-es szereplésének, és ez ma sincs másképp. Az Alfa Romeo királykategóriás szereplése ugyanis akár a Ferrari keretein belül is megvalósulhat.

Hirdetés

“Az Alfa Romeónak helye van a Forma-1-ben. Ez egy olyan projekt, aminek meg kell találnunk a helyét.” – mondta Marchionne – “Binottóval és Arrivabenével is beszéltünk már, hogy megértsük, az Alfa Romeo milyen módon lehetne a Ferrari partnere.”

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

“A probléma a jelen pillanatban, hogy az új közúti autók bemutatása miatt pénzügyileg már így is számos kötelezettségük van.”

Marchionne alapvetően Red Bull-stílusú struktúrában gondolkodik vagyis a Toro Rossóhoz hasonló független csapatot hozna létre, amiben a fiatal versenyzőiket kipróbálhatnák. 

Bár további részletekre nem derült fény, a Motorsport.com-nak olyan benyomásai voltak az interjú után, mintha valami már alakulóban lenne a háttérben – legalábbis a fiatal versenyzők terén mindenképp.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni a Forma-1 és a motorsport híreiről, kérjük, lájkold a GP-live.hu Facebook-oldalát.
Visszavonult, de mégsem, 1. rész: Niki Lauda

Visszavonult, de mégsem, 1. rész: Niki Lauda

Nem Felipe Massa az egyetlen a Forma-1 történetében, aki először úgy dönt, hogy visszavonul, később mégis visszatér: korábban ugyanezt megcsinálta Niki Lauda, Alan Jones, Nigel Mansell és Michael Schumacher...

Hirdetés
A Sauber a Hondával tárgyal

A Sauber a Hondával tárgyal

A Sauber 2018-ban a Mercedes, vagy a Honda motorjaival folytathatja tovább, miután valószínűleg nem újítja meg a szerződését a Ferrarival.

Cikk archívum...