Érik az év legnagyobb szenzációja a Forma-1-ben: Vettel a Ferrarihoz, Alonso a McLarenhez tart

Hírek


Fotó: DPPI
Hirdetés

Olasz és német lapinformációk szerint Sebastian Vettel 2015-től a Ferrarinál versenyezhet tovább, ahol Kimi Räikkönen csapattársa lehet, míg Fernando Alonso szinte biztosan visszatér a McLarenhez.

Hirdetés

Többek között a La Gazzetta dello Sport és a német AutoBild is arról ír, hogy 2015-től a négyszeres világbajnok veheti át a távozás előtt álló Alonso helyét Maranellóban. Olaszországban például kész tényként kezelik, hogy Fernando távozik a Ferraritól, amit közvetlen a Japán Nagydíj után erősíthetnek meg.

Hirdetés

A spanyol szerződése 2016-ig érvényes, de az olasz jelentések szerint Alonso nagyon rossz kapcsolatot ápol az új vezetőséggel, akik egyáltalán nem ragaszkodnak ahhoz, hogy a kétszeres bajnok velük maradjon, vagy hosszabbítson Maranellóban.

Vettel szerződtetését pedig követlen az Orosz Nagydíj után jelentheti be a Ferrari, miután Luca di Montezemolo átadja az elnöki székét, aki időközben már el is köszönt Alonsótól.

Fernando szinte biztosan a McLarennél folytatja tovább, ami nem az elsődleges választása volt a világbajnoknak, hiszen az évek során rendkívül fontos lett számára a Ferrari, amit a második családjának tart, de az új vezetőséggel finoman szólva sem jön ki, így az új kaland mellett döntött.

A McLaren-Honda ez esetben Jenson Buttont küldheti el a csapattól, akinek a neve még a Red Bullnál is bekerülhet a kalapba, hiszen nem valószínű, hogy az első évét teljesítő Daniil Kvyat lehetne Daniel Ricciardo csapattársa jövőre. Hosszú idő után így nem egy közvetlen Red Bull által támogatott pilóta kaphatna ülést a „bikáknál.”

Vettel mindig is arról álmodott, hogy a Ferrari versenyzője legyen, és miután négy bajnoki címe van, semmi veszítenivalója nincs. Az már megint más kérdés, hogyha esetleg idén kikapna Ricciardótól, és távozna Milton Keynesből, milyen lenne a váltás visszhangja…

Sebastian tagadni, de megerősíteni sem szerette volna a pletykákat. A korábbi hírek szerint a németnek már van egy aláírt előszerződése a Ferrarival, amit most véglegesíthetnek a felek. A címvédő a spanyol riválisához hasonlóan az aktuális kontraktusa lejárta előtt távozhat.

UPDATE 1: Megállapodott egymással a Ferrari és a McLaren: 35 millió eurót fizetnek a britek Alonso távozásáért

UPDATE 2: Vajon a Honda akarja Alonsót? “Erre válaszolnom kellene?!”

Hirdetés
Cikk archívum...