Egyelőre zárva tart a Caterham gyára a Forma-1-ben: Egyre nagyobbak a gondok

F1 hírek


Fotó: DPPI
Hirdetés

A Caterham F1 Team helyzete egyre kétségbeejtő, és minden jel arra mutat, hogy a csapat már Amerikába sem tud elutazni a következő versenyre.

Hirdetés

A Caterham lehet a következő olyan csapat a Forma-1-ben, mely idő előtt távozik. Jelen állás szerint a csapatnak lehetetlennek lenne elutaznia a soron következő verseny helyszínére, ami ráadásul messze is van: Austin, Texas, USA.

Hirdetés

A Reuters hírügynökség megerősítette, hogy a Caterham gyára ma valóban bezárta a kaput a korábbi tulajdonossal, Tony Fernandessel folytatott jogi viták miatt is. A tartozások miatt korábban már elvittek pár tárgyat a gyárból, de most a helyzet sokkal rosszabb.

A Caterham csak akkor nyithatja meg újra a kapuit, ha megállapodás születik a kérdésben, így minimális esély még mindig lehet arra, hogy Kamui Kobayashi és Marcus Ericsson rajthoz álljon az Amerikai Nagydíjon a következő hétvégén.

A fő gondot az jelenti, hogy a Caterham olyan eszközöket is használ, amiket nem fizetett ki. Az idő azonban nagyon szorítja a csapatot, hiszen hétvégén fel kell adniuk a rakományt Austinba, így többek között az autókat is.

Néhány dolog azonban lehetséges, hogy nincs ott a lezárt gyárban, így ezt még mindenképpen le kell ellenőrizniük az illetékeseknek. Jelenleg adminisztrációs munka folyik a lefoglalás helyszínén, ami már napokkal ezelőtt megkezdődött a ki nem fizetések, tartozások miatt.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni a Forma-1 és a motorsport híreiről, kérjük, lájkold a GP-live.hu Facebook-oldalát.
Újabb legendás F1-es gépet keltettek életre: FW08C

Újabb legendás F1-es gépet keltettek életre: FW08C

Karun Chandhok, a korábbi F1-es pilóta igencsak nagy megtiszteltetésben részesült, hiszen pályára vihette az idei Goodwood Fesztiválon a Williams versenygépét. Az FW08C 1983-ban volt használatban, amivel Keke Rosberg, Jacques...

Hirdetés
Te jó ég: beröffent a 32 éves McLaren MP4/2

Te jó ég: beröffent a 32 éves McLaren MP4/2

A McLaren MP4/2-es versenygép egy igencsak sikeres konstrukció volt, mellyel két világbajnoki címet is nyertek 1984-ben és 1985-ben, míg 1986-ban a második pozíciót kaparintották meg vele. A V6-os TAG...

Cikk archívum...