Egy soha be nem érett F1-es tehetség: 34 éves lett

Hírek


Fotó: Xpb
Hirdetés

A mai napon ünnepli a 34. születésnapját a német versenyző, aki többre volt hivatott a Forma-1-ben, de mégsem váltotta be a hozzá fűzött ígéreteket.

Hirdetés

Ez a versenyző nem más, mint Adrian Sutil, aki 2007 és 2011, valamint 2013 és 2014 között versenyzett a Forma-1-ben. Sutil a Spyker, a Force India és a Sauber istállónak versenyezhetett a legnagyobb kategóriában, miközben közel 130 versenyen állt rajthoz.

A ma 34 esztendős versenyző a legjobb idényét 2011-ben teljesítette, amikor is 9. lett. A neve mellett 13 csapattárs, 8 szezon, 4 konstruktőr, 3 motorgyártó, 9 autó, 1 leggyorasbb kör, 44 kiesés és 124 pont szerepel.

Hirdetés

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

Adriant sokáig nagy tehetségnek tartották, és nem egyszer szóbahozták a top-istállókkal is, de a lehetőséget soha nem kapta meg. Legutóbb 2014-ben versenyzett az F1-ben. Akkor a Sauber adta meg számára a sanszot a bizonyításra, de komoly eredményt nem tudott elérni a svájci gárdával és 2015-re a Williams tartalékja lett.

Jelenleg egyik istállónál sem vállal munkát és úgy tűnik, hogy a motorsportos karrierje végleg félresiklott. Eredetileg érvényes szerződése volt a Sauberrel a 2015-ös idényre, de azt a csapat a két fizetős pilótája miatt felbontotta vele és egy nagyobb kártérítést fizetett érte.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni a Forma-1 és a motorsport híreiről, kérjük, lájkold a GP-live.hu Facebook-oldalát.
Visszavonult, de mégsem 3. rész: Nigel Mansell

Visszavonult, de mégsem 3. rész: Nigel Mansell

Nem Felipe Massa az egyetlen a Forma-1 történetében, aki először úgy dönt, hogy visszavonul, később mégis visszatér: korábban ugyanezt megcsinálta Niki Lauda, Alan Jones, Nigel Mansell, Michael Schumacher és...

Hirdetés
Cikk archívum...