Egy korszak lezárul a Ferrarinál: Montezemolo távozik, Brawn érkezik?

Hírek


Fotó: DPPI
Hirdetés

Luca di Montezemolo távozását még ezen a hétvégén bejelenthetik, miközben egyre több esély van arra, hogy Ross Brawn visszatérjen a Ferrarihoz.

Hirdetés

Az elmúlt években sokat cikkezett a sajtó Montezemolo esetleges távozásáról, de az olasz szakember, a Ferrari elnöke eddig rendre a pozíciójában maradt. A német Motorsport-Total lap most arról ír, hogy Montezemolo 23 év elnökség után átadja a helyét.

Hirdetés

A helyét nem Andrea Agnelli, vagy John Elkann fogja átvenni, mint azt mindenki rögtön gondolta. A források szerint Sergio Marchionne lesz a befutó, aki a Ferrari közvetlen környezetéből érkezik. A 62 éves olasz 2004 óta vezetője a FIAT konszernek.

Montezemolo, aki már 41 éve tagja a Ferrari családjának, az Alitalia olasz légitársaság új vezérigazgatója lesz. Luca időszaka alatt a Ferrari a Forma-1-ben összesen 8 egyéni és 11 konstruktőri címet nyert.

A másik hír az, hogy Brawn visszatérhet a Ferrarihoz. Marco Mattiacci csapatfőnök legutóbb azt mondta, szeretnék, ha a brit újra nekik dolgozna és most a paddockban azt beszélik, erre egyre nagyobb az esély.

A manchesteri legenda tavaly év vége óta hivatalosan nem dolgozik és jelenleg a nyugdíjas időszakát tölti. Ez azonban nem zárja ki azt, hogy visszatérjen a Ferrarihoz, mellyel korábban hatalmas sikereket ért el Jean Todt és a hétszeres világbajnok Michael Schumacher oldalán.

Hirdetés
Cikk archívum...