“Egy éve senki nem gondolta, hogy Räikkönen versenyben lesz Vettellel”

Hírek


XPB Images
Hirdetés

Steve Robertson, Kimi Räikkönen menedzsere a finn Turun Sanomat lapnak nyilatkozott pártfogoltja idei, 2016-os szezonjáról. Szerinte a Jégember óriási fejlődésen ment keresztül az előző szezonhoz képest.

Hirdetés

Úgy tűnt, hogy 2016-ban Kimi Räikkönen sokkal kényelmesebben érzi magát a Ferrariban. A gyengécske vörös géppel Max Verstappennel harcolt a futamgyőzelemért Barcelonában, valamint a szezon végén alig maradt le a pontversenyben csapattársától, Sebastian Vetteltől. Pedig tavaly egy igen kemény éve volt…Menedzsere, Steve Robertson is azt emelte ki, mennyit javult Räikkönen az elmúlt egy évben.

Hirdetés

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

“Hihetetlen, mennyire meg tudnak változni a dolgok egy év alatt.” – mondta Robertson. “Ha belegondolunk, hogy állt Räikkönen egy évvel ezelőtt, nagyon kevesen fogadtak volna arra, hogy idén legyőzi Vettelt 11-10 arányban az időmérőkön. A Ferrari nem ott van, ahol szeretnénk, de ettől függetlenül nagyon jó munkát végzett, és reméljük, jövőre is folytatódik ez a jó tendencia.” – dicsérte a Jégembert Robertson.

Osztja Robertson véleményét Räikkönen versenymérnöke, Dave Greenwood is. Ő is kiemelte a finn formajavulását, ami annak ellenére is látványos volt, hogy Vettel végül a pontokban legyőzte őt. “A statisztikák nem hazudnak. Hiába mondja azt Kimi, hogy semmi sem változott tavalyhoz képest, de véleményem szerint sokkal jobb volt most, mint 2015-ben.” Greenwood dicsérte Räikkönen győztes mentalitását is, amely annak ellenére megmaradt, hogy a Ferrari nem futott éppen jó szezont. “Osztjuk a nézőpontját, hogy mindig a győzelem kell, hogy legyen a cél. Az egész csapat, ő is és az istálló minden egyes dolgozója nyerni akar.”

Bár a 2016-os szezon visszalépés volt a tavalyi, három Ferrari-győzelmet hozó évhez képest, a 2017-es szabályváltozásoknak köszönhetően az olaszok ismét visszatalálhatnak a helyes útra.

Hirdetés
Cikk archívum...