Ecclestone: Ha van elég pénz, akkor lesz Londoni Nagydíj a Forma-1-ben

Hírek


Hirdetés

Bernie Ecclestone szerint csak pénzkérdés az, hogy megrendezik a londoni utcai versenyhétvégét a Forma-1-ben, vagy sem.

Hirdetés

Az elmúlt napokban ismét téma lett Londonban az, hogy a közeljövőben egy utcai F1-es versenyhétvégének adjanak otthont, mint teszi azt jelenleg Monaco, vagy épp Szingapúr. A kormány hajlandó lenne ezeknek az eseményeknek zöld utat adni, de a végleges megvalósításhoz rengeteg pénz kellene.

Hirdetés

Londonban elsőként a Formula E mezőnye gurulhat pályára, aminek Ecclestone természetesen örül, bár a brit milliárdos nincs oda az elektromos szériáért, mely szerinte hamar meg fog bukni. Legalábbis ezt nyilatkozta hónapokkal ezelőtt.

Bernie most inkább az F1-re koncentrálna.

„Ez jó hír, de nem tudom, hogy egy ilyen utcai verseny megvalósítható, vagy sem, mert sok pénzbe kerül ezt az egészet biztonságosan lebonyolítani.” – hangsúlyozta Ecclestone a Daily Star kérdésére.

„Az utcai versenyzés drága dolog. Itt minden csak azon múlik, hogy ez kereskedelmileg működőképes, vagy sem. Ha egy nap minden a helyén lesz, akkor majd meglátjuk, hogy mi történik. Legalább ez egy jó jel, egy lépés a helyes irányba.”

„Ha az illetékeseknek lesz elég pénzük számunkra, mint amennyit ásványvízre kifizetnek ezeken a találkozókon, akkor talán ott lehetünk. Majd meglátjuk, hogy mit akarnak csinálni.” – zárta humorosan Ecclestone.

Hirdetés
Hülkenbergnek most minden szép és minden jó

Hülkenbergnek most minden szép és minden jó

Vegyes napot zárt szombaton a Renault az Ausztrál Nagydíj időmérőjén, a két versenyző közül Nico Hülkenberg mutatott sokkal jobb teljesítményt. A német ennek megfelelően elégedett is.

Cikk archívum...