Christian Horner: “Verstappen felzárkózása fantasztikus volt!”

Hírek


XPB Images
Hirdetés

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke gratulált Nico Rosbergnek karrierje első vb-címéhez, valamint megdicsérte saját versenyzőit, az erős versenyt futó Daniel Ricciardót és a fantasztikus felzárkózást felmutató Max Verstappent.

Hirdetés

Azok után, hogy Max Verstappen az első kanyarban összekoccant Nico Hülkenberggel, hirtelen az utolsó pozícióban találta magát. Ezután hősies versenyzésre és a csapat részéről egy kiváló taktikára volt szükség, hogy a maximális kármentést megcsinálja. Ez sikerült is, és végül kis híján majdnem a dobogó is összejött, ám a leintéskor meg kellett hajolnia Sebastian Vettel előtt.

A csapat másik versenyzője, Daniel Ricciardo egész hétvégén erős versenyt futott, végül ötödikként intették le az Abu-Dzabiban rendezett rekordhosszúságú szezon zárásán.

Hirdetés

Christian Horner, csapatfőnök először a friss világbajnok Rosberget köszöntötte: “Gratulálok Nico Rosbergnek a vb-címéhez, nagyon megérdemli a rendkívül izgalmas szezonzáró után. Végig benne volt a pakliban, hogy Lewis megpróbál a lehető leglassabban menni, ez pedig gyorsan be is igazolódott.

Horner aztán kitért saját csapata teljesítményének értékelésére is, először a kiváló versenyt futó Verstappen került sorra: “Sajnos mi rosszul kezdtünk, amikor Max megforgott rögtön a rajt után. Ezt követően a felzárkózása fantasztikus volt, amelyet annak is köszönhetett, hogy sokáig kint tudott maradni a szuperlágy abroncsokon, lehetővé téve nekünk, hogy egy kiállással megoldjuk az ő versenyét. Végig, egészen a leintésig küzdött, de az utolsó körökben már egyszerűen kevés volt minden Sebastian Vettel ellen, akkora gumielőnye volt, ennek ellenére a negyedik hely fantasztikus eredmény.”

Szóba került természetesen Daniel Ricciardo is: “Danielnek igen komolyat kellett fékeznie, emiatt nem sikerült túl jól az első kerékcsere előtti szakasz. A kiállás után szerencsére sikerült Kimi elé vágnia, de sajnos a délután nagy részét azzal kellett töltenie, hogy valaki hátsó szárnyán utazott. Emiatt a gumijait nagyon gyorsan tönkretette, így pedig az ötödik hely a maximum, amit ma elérhetett.”

Ezt követően általánosabban is értékelte 2016-ot: “Ezzel a versennyel egy igen érdekes szezon ért véget. Nagyszerű szezon volt ez a csapat számára, nagyon keményen dolgoztunk, és ennek végül egy konstruktőri második hely lett a jutalma. Ez, és a két futamgyőzelem fantasztikus eredmény. Szeretném megköszönni az egész csapatnak az erőfeszítéseit és elkötelezettségét, melyet az egész év során mutattak, a szponzorainknak és a Viry-i motorközpont dolgozóinak is.”

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

Hirdetés
Cikk archívum...