Button esetleges visszatérése egy óriási kamu, és nem több?

Hírek


Fotó: Xpb
Hirdetés

Jenson Buttonnak opciós joga van 2018-ra a vezetésre, de ez valószínűleg nem több, mint egy marketingfogás.

Hirdetés

2009 Forma-1 bajnoka jövőre már nem lesz ott a rajtrácson, de a hivatalos tájékoztatás szerint csak pihenni megy el Button, és 2018-ban visszatérhet.

Hirdetés

Ez már csak amiatt is érdekes, mivel 2017-től nagyon komoly szabályváltozások lépnek érvénybe a kategóriában, és Jenson tapasztalata sokat segíthetne. Ennek ellenére Stoffel Vandoorne kerül a helyére, aki idáig csak egy futamon állhatott rajthoz, még az idény első felében Fernando Alonso sérülése miatt. Igaz, rögtön pontot is szerzett a belga.

A pletykák szerint Button valószínűleg már soha nem fog visszatérni, legalábbis a McLarennél biztosan nem. Mindez egy marketingfogás lehet, hogy a brit szponzorai továbbra is aktívak maradjanak, valamint ne tűnjön úgy, hogy egy fiatal pilóta miatt félretették a bajnokot.

Vaandorne az Adrenaline Productions Japan Motorsports kérdésére elmondta, nem igazán tart attól, hogy Button elveheti a helyét 2018-ban. Egyelőre céljai sincsenek, mivel nem tudja pontosan, hogy mi vár rá.

Idén a Super Formula sorozatban versenyzett, aminek az utolsó futamát sikerült megnyernie.

„Ami az eredményeket illeti, valószínűleg nem ez volt a legjobb évem, de volt néhány megvillanásom. A háttérben azonban nagyon keményen dolgoztam az F1-es projekten, kezdve a szimulátorozással.”

„Láthatom, ahogy a munka halad az új autóval a következő szezont illetően, és egyre több időt töltök el szimulátorozással. Meg kell várnunk az első tesztet, hogy kiderüljön, milyen munkát végzett a csapat, de az új szabályok jó esélyt adnak arra, hogy csökkentsük a hátrányunkat.”

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni a Forma-1 és a motorsport híreiről, kérjük, lájkold a GP-live.hu Facebook-oldalát.
Hirdetés
A Honda repteti a negyedik motort Barcelonába

A Honda repteti a negyedik motort Barcelonába

A japánok jobbnak látták, ha időben gondoskodnak a kellő készletről, és szerdán megérkezik a negyedik hajtáslánc Barcelonába. Az utánpótlásra szükség van, mert a második motort vették ki két nap...

Számos G6 típusnevet levédetett az LG

Mobil

Az LG úgy tűnik, jó néhány változatot készíteni szeretne legújabb csúcskészülékéből, legalábbis erre utal az, hogy számos, a készülékhez köthető típusnevet levédettek.

Cikk archívum...