Button elkezdett kampányolni amellett, hogy a McLaren-Honda leszerződtesse őt 2015-re

Hírek


Fotó: DPPI
Hirdetés

Jenson Button egyértelműen azon dolgozik, hogy a McLaren-Honda leszerződtesse őt a következő esztendőre.

Hirdetés

2009 Forma-1 világbajnoka egyértelműen nem jelent első számú választási lehetőséget a McLaren számára, amin nem lepődhetünk meg, hiszen Button az elmúlt időszakban igencsak beleszürkült a mezőnybe, gyengébb autó ide, vagy oda.

Hirdetés

Kevin Magnussen Ron Dennis támogatását élvezi, így a dán maradása szinte biztosra vehető. A McLaren már 2015-re egy igazi top-pilótát szerződtetne Magnussen mellé, de ez nem biztos, hogy sikerülni fog a vezetőségnek.

A hírek legutóbb arról szóltak, hogy a Honda problémái miatt Fernando Alonso szerződtetése veszélybe kerülhet Wokingban, de Sebastian Vettel és Lewis Hamilton is opciót jelenthet a britek számára. Igaz, legutóbb a négyszeres világbajnok Vettel nyomatékosította, hogy Milton Keynesben marad és talán sokkal szívesebben szerződne a Ferrarihoz.

Button a brit Autosport hasábjain elmondta, a McLaren akkor járna a legjobban, ha egy igazán tapasztalt versenyzővel vágna neki az új érának a Honda V6-os turbómotorjaival. Jenson szerint a tapasztalat ezen a területen elengedhetetlen és rendkívül sokat segíthet a különböző fejlesztésekben.

2009 bajnoka szerint minden esély megvan arra, hogy a McLaren és a Honda azonnal egy erős párost alkosson, de ehhez egy tapasztalt versenyzőre is szükségük lenne, valamint még keményebb munkára. A japán nyelv és a kultúra elsajátítása is a projekt sikerét jelentheti.

Hirdetés
Cikk archívum...