BRÉKING: Távozik Montezemolo a Ferrari elnöki székéből

Hírek


Fotó: DPPI
Hirdetés

Hivatalosan is megerősítésre került, hogy Luca di Montezemolo távozik a Ferrari éléről és Sergio Marchionne lép a helyére.

Hirdetés

Az F1-live.hu korábban már több alkalommal is beszámolhatott Montezemolo távozásának híréről. A neves és nagyon tapasztalt olasz szakember legutóbb az Olasz Nagydíjon Monzában még arról beszélt, hogy biztosan marad a Ferrari élén, mivel további három évre szól a szerződése és nem tervezi azt, hogy máshol folytassa tovább.

Hirdetés

A hírek azonban arról szóltak, hogy ennek ellenére ezen a héten a Fiat meg fogja erősíteni Montezemolo távozását az elnöki székből, ami most meg is történt. Luca hivatalosan október 13-án adja át a helyét, közvetlen a Ferrari 60 évfordulójának megünneplése után Észak-Amerikában.

A hivatalos tájékoztatás szerint a helyét a Fiat/Chrysler főnöke, Sergio Marchionne veszi át.

Montezemolo a következő levéllel köszönt el.

„A Ferrari fontos szerepet játszik az FCA Csoport közelgő flotációs korszakában a Wall Streeten. Ez egy új dolgot nyit meg, és úgy érzem, hogy támogatnom kell ebben a vezérigazgatói csoportot. Ez egyúttal egy korszak végét is jelenti, és emiatt úgy döntöttem, hogy távozok a pozíciómból, mint elnök. Csodálatos és felejthetetlen 23 évet töltöttem el ebben a pozícióban, miközben a 70-es években Enzo Ferrari oldalán is dolgozhattam.”

„Elsősorban a Ferrari rendkívüli dolgozóinak tartozom köszönettel a gyárban, az irodában, a versenypályákon és világszerte a különböző piacokon. Ők voltak azok, akik ilyen látványos növekedést értek el a cég életébe, miközben számos felejthetetlen győzelmet szereztünk a világ egyik legerősebb márkájával.”

„Ez egy forró búcsú most és köszönettel tartozom minden technikai és kereskedelmi partnerünknek szerte a világon, legfőképpen az ügyfeleknek és a gyűjtőknek, akik annyira szenvedélyesek a márka iránt.”

„A gondolataim a rajongók körül forognak, akik mindig is nagy lelkesedéssel támogattak bennünket, különösen a Scuderia legnehezebb pillanataiban.”

„A Ferrari a legcsodálatosabb cég a világon. Nagy megtiszteltetés volt ennek a nagyszerű cégnek ilyen formában dolgozni. Mindenemet ennek szenteltem az évek során. Együtt család voltunk, és továbbra is ez a legfontosabb dolog az életemben.”

„Szeretnék sok sikeres évet kívánni a Ferrarinak, amit valóban megérdemel. Különösen Piero Ferrarinak kívánom ezt, aki mindig mellettem volt.”

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni a Forma-1 és a motorsport híreiről, kérjük, lájkold a GP-live.hu Facebook-oldalát.
Hamilton Csepelen kondizott a gyártelepen?

Hamilton Csepelen kondizott a gyártelepen?

Lewis Hamiltont sokan támadják, amiért mutogatja magát, miközben nem egy izomkolosszus, vagy legalábbis közel sem testépítő. Ezek az emberek sajnos megfeledkeznek egy nagyon fontos tényről, vagy lehetséges, nem is...

Hirdetés
Cikk archívum...