Leleplezték a Williams 2017-es F1-es autóját – képen és videón az FW40 – HIVATALOS

Hírek


Hirdetés

Röviddel ezelőtt hivatalosan is bemutatkozott Sir Frank Williams istállójának 2017-es konstrukciója, az FW40. Felipe Massa és Lance Stroll új autója.

Hirdetés

Eddig a pontig a Williams volt az egyetlen olyan istálló a jelenlegi mezőnyből, mely nem ismertette a 2017-es autója bemutatójának időpontját. Nos, a legendás istálló húzott egy nagyot és hirtelen, kvázi a semmiből mutatta meg az új gépét.

Hirdetés

Az autó az FW40 nevet kapta, amivel idén a visszatért Massa és az újonc Stroll fog versenyezni. Sokáig úgy tűnt, hogy a Sauber lesz az első csapat, mely bemutatja az idei konstrukcióját, de a Williams most mindenkit beelőzött.

Ez már a teljesen új aerodinamikával felszerelt autó, megfelelvén a szabálymódosításoknak. Ezt jól láthatjuk az első és a hátsó szárnyakon is. A csapat az FW40 kódnevet a 40. évfordulója miatt választotta. Az mindenképpen érdekes, hogy az orrkúp egészen hasonló ahhoz, mint amit a csapat 2015-ben és 2016-ban használt. Lehetséges, hogy a gárda több orrmegoldással is készül a tesztekre és a szezonra, így ez közel sem tekinthető véglegesnek.

Ha azonban a teljes képet nézzük, akkor a Williams csak a második csapat, mely bemutatta az új autóját, hiszen a Manor a szélcsatornás modelljét már hetekkel ezelőtt megmutatta. A brit istálló azonban csődbe ment, így nem tud rajthoz állni 2017-ben.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni a Forma-1 és a motorsport híreiről, kérjük, lájkold a GP-live.hu Facebook-oldalát.
Hirdetés
Cikk archívum...