BRÉKING: Alonso a Lotus-Mercedes versenyzője lehet jövőre! Maldonado és Grosjean is repül? 16 éves csapattársat kaphat Fernando

Hírek


Fotó: DPPI
Hirdetés

A Sport Bild exkluzív információkra hivatkozván azt állítja, hogy Fernando Alonso jövőre a Lotus versenyzője lehet, és a csapat óriásit léphet előre.

Hirdetés

Az elmúlt napokban igencsak felgyorsultak az események Alonso körül. Jelenleg úgy tűnik, hogy a spanyol biztosan távozik az év végén Maranellóból, noha a szerződése 2016-ig érvényes. A kérdés csak az lehet, hogy Fernando hol folytatja tovább.

Hirdetés

A legutóbbi hírek arról szóltak, hogy Alonso legutóbb a Red Bullal és a Mercedesszel tárgyalt. A „bikáknál” nincs sok esélye, addig a Mercedesnél is csak akkor lehet, ha Lewis Hamilton távozik. A spanyol média szerint a németek szakítanának a brittel, és a spanyollal folytatnák tovább, de a helyzet korántsem egyszerű, mivel 2008 bajnokának is érvényes szerződése van.

A hivatalos tájékoztatások természetesen mind arról szólnak, hogy a Ferrari, a Red Bull és a Mercedes felállása is változatlan marad jövőre, de ez közel sem biztos.

A német Sport Bild most arról ír, hogy káosz uralkodik a Ferrarinál, és a spanyol valóban távozás előtt áll, miután idén sincs esélye a címre.

A német lap, mely általában rendkívül jól értesült és korábban már nem egy átigazolásról számolt be elsőként a hivatalos bejelentések előtt, most azt írja, hogy Alonso a Lotus versenyzője lehet jövőre.

A brit istálló idén eddig csak 8 pontot szerzett, és továbbra is anyagi gondokkal küszködik. Sokáig még az is kérdéses volt, hogy Kimi Räikkönen távozása után a gárda rajthoz tud állni a Forma-1-ben.

A hírek szerint Flavio Briatore, aki még mindig Alonso menedzsmentjének egyik legfontosabb tagja, a Lotus-hoz akarja leszerződtetni a barátját, akivel 2005-ben és 2006-ban bajnoki címet ünnepelt a Renault csapatfőnökeként.

A Lotus jövőre Mercedes motorral fog versenyezni, és Alonso úgy véli, hogy ezzel a döntéssel a gárda bajnokesélyes lehet. Természetesen ez esetben a Santander bank is beállna a Lotus mögé, mely jelenleg Pastor Maldonadónak köszönheti azt, hogy az F1-ben versenyezhet, hiszen a PDVSA olajtársaság támogatása nélkül valószínűleg idő előtt távozniuk kellett volna.

A hírek szerint Alonso érkezésével Maldonado és a francia csapattársa is távozna, hiszen Lawrence Stroll, multi-milliárdos üzletember bevásárolná magát az istállóba, hogy a fiának, Lance-nek ülést biztosítson az F1-ben. Lance jelenleg a Ferrari Junior programjában dolgozik, és ő lehetne Alonso csapattársa. Ez már csak amiatt is érdekes, mivel Lance 1998-as születésű, így lehetséges, hogy 2015-re, és 2016-ra más lenne Fernando csapattársa. Jelenleg azonban nincs érvényben korhatáros korlát a következő évre a Forma-1-ben, így bármi megeshet… Max Verstappen például jövőre 17 évesen versenyezhet az F1-ben. 2016-tól tervezik bevezetni a korhatáros korlátot.

Ezzel egy olyan fordulat következhetne be a Forma-1-ben, amire senki nem számított. De ez a jelentés is csak azt bizonyíthatja, hogy Alonso valóban távozhat Maranellóból és talán mégsem a Ferrari lesz az utolsó csapata a kategóriában.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni a Forma-1 és a motorsport híreiről, kérjük, lájkold a GP-live.hu Facebook-oldalát.
Hirdetés
Fotókon a Williams FW40!

Fotókon a Williams FW40!

A Williams F1 Team közölt pár fotót a 2017-es autójáról, amit eddig csak grafikán láthattunk. Az autóval Felipe Massa hajt pályára elsőként jövő hétfőn.

Számos G6 típusnevet levédetett az LG

Mobil

Az LG úgy tűnik, jó néhány változatot készíteni szeretne legújabb csúcskészülékéből, legalábbis erre utal az, hogy számos, a készülékhez köthető típusnevet levédettek.

Cikk archívum...