Brawn teljhatalmat kap a Ferrarinál, ha visszatér Maranellóba?

Hírek


Fotó: DPPI
Hirdetés

Ross Brawn lényegesen nagyobb hatalmat kaphat a Ferrarinál, mint legutóbb a Mercedesnél, ahol már nem számították rá csapatfőnökként.

Hirdetés

Egyre több csapat kezdi el követni a Forma-1 új modelljét, amit először a Mercedes alkalmazott. A németek rájöttek arra, hogy a szervezetük és a különböző csoportok sokkal jobban és hatékonyabban tudnak működni, ha a csapatot nem egy, hanem több csapatfőnöki hatáskörrel rendelkező szakember irányítja.

Hirdetés

A Mercedesnél ezt a szerepet jelenleg Toto Wolff, és Paddy Lowe tölti be, de fontos megjegyezni, hogy az irányításban több más fontos szakember is részt vesz.

Ezt a modellt kezdte el követni a Ferrari is, miután kirúgta Stefano Domenicalit. Az olaszt Marco Mattiacci váltotta, aki eddig a pontig nulla F1-es tapasztalattal rendelkezett. Mattiacci nagyon komoly szerkezeti átalakításokat tervez Maranellóban, melynek részeként a csoportok irányítása is teljesen átalakul.

A hírek szerint a Ferrari közel áll ahhoz, hogy leszerződtesse Brawnt, aki évekkel ezelőtt hatalmas sikereket ért el az olaszokkal. A britnek éves szinten 5 millió eurós fizetést kínálnak, és a pletykák szerint Ross kész visszaköltözni Maranellóba.

Az F1-live.hu úgy tudja, hogy a manchesteri szakember teljhatalmat kaphat az irányításban, de Mattiacci továbbra is a helyén marad és ők ketten lehetnek azok, akik a Ferrarit megreformálják, valamint újra a csúcsra juttatják.

Brawn távozása mögött az állt a Mercedesnél, hogy a hatáskörét lényegesen csökkentették. Ezt most visszakaphatja a Ferrarinál, de mint azt említettük, a Ferrari sem egy emberre akar már építeni, így a britnek együtt kellene működnie Mattiaccival, aki a szerkezet irányításában a jobb keze lehetne.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni a Forma-1 és a motorsport híreiről, kérjük, lájkold a GP-live.hu Facebook-oldalát.
Hamilton Csepelen kondizott a gyártelepen?

Hamilton Csepelen kondizott a gyártelepen?

Lewis Hamiltont sokan támadják, amiért mutogatja magát, miközben nem egy izomkolosszus, vagy legalábbis közel sem testépítő. Ezek az emberek sajnos megfeledkeznek egy nagyon fontos tényről, vagy lehetséges, nem is...

Hirdetés
Cikk archívum...