Brawn nem tudott volna Ecclestone-nal dolgozni az F1 élén

Hírek


XPB Images
Hirdetés

Ross Brawn nem tartja lehetetlennek a dolgot, de erősen kételkedik benne, hogy ketten előre tudták volna mozdítani a Forma-1 ügyét. Bernie Ecclestone-t gyorsan kitette a Liberty Media, így ez a kérdés nem releváns.

Hirdetés

Ecclestone korábban azt mondta, hogy Brawn leszögezte, nem vállalta volna a feladatot abban az esetben, ha Mr. E marad a helyén. Az F1 Racingnek nyilatkozó Brawn elmondta, szó sincs ilyesmiről.

Hirdetés

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

„Ez nem igaz. Úgy értem, nem tudtam volna Bernie-vel dolgozni, de én sosem szabtam ilyen feltételt”- jelentette ki a Mercedes csapatfőnöki pozíciójából ideiglenesen visszavonuló szakember.

„Nagyon szórakoztató lett volna Bernie-vel dolgozni. Nem volt lehetetlen, de Bernie a maga módján intézte a dolgokat az évek alatt, és nagyon hatékonyan tette mindezt az évek folyamán. De sosem láttam Bernie-t egyetlen komoly partnerrel sem, különösen nem az üzlet futtatását illetően”- mondta a brit.

„Megvoltak az emberei, akik segítettek neki az üzletvitel bizonyos területein, de nem vagyok biztos benne, hogy az én elképzeléseim az előrelépésről szükségszerűen egyeztek volna Bernie-ével. Bernie nagyon értett a reaktív hozzáálláshoz; az enyém az ellenkezője. Egy tervezett és hosszútávra szóló felfogást akarok. Bernie azt mondogatta: ’Ne tervezz hosszútávra, mert nem tudod, mi vár rád ott, amikor odaérsz’”.

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

Az idei jelek alapján úgy fest, javult a viszony a FOM és az FIA között, és előbbi aktívabb részt kíván venni a szabályok alakításában, de Brawn hangsúlyozta, a végső szó marad a Nemzetközi Automobil Szövetség hatáskörében.

„Küzdeni fogunk az igazunkért – ha bármi, akkor az biztosan elmondható, erősebben tesszük ezt a jövőben, mint korábban történt. Ezzel nem azt mondom, hogy az előző menedzsment nem érdeklődött ez iránt, de egy kicsit darabos volt a folyamat. Közbeléptek, ha krízis volt, miközben mi egy folyamat részesei akarunk lenni, hogy próbálkozzunk a fejlődés érdekében.”

„Hisszük, van ránk eső szerep, jogunkban áll részt venni abban, hogy segítsük alakítani a szabályokat a jövőre nézve”- folytatta. „De legvégül nem a mi felelősségünk – ennek a felelősségnek az FIA-nál kell lennie, mert ők a szabályozó testület.”

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni a Forma-1 és a motorsport híreiről, kérjük, lájkold a GP-live.hu Facebook-oldalát.
Hirdetés
Szabó Krisztián második Portugáliában

Szabó Krisztián második Portugáliában

Egy nagy csatában kiharcolt második helyet ért el a címvédő Szabó Krisztián a ralikrossz Európa-bajnokság Super 1600-as kategóriájának idei első versenyhétvégéjén a portugáliai Montalegrében.

Cikk archívum...