Boullier: Három autó csapatonként a Forma-1-ben? Lehetséges, de nem jövőre!


Fotó: DPPI
Hirdetés

Eric Boullier kicsit kétkedve fogadta a hírt, miszerint 2015-től csak nyolc csapat szerepel a Forma-1-ben és néhány istálló három autóval nevez a bajnokságban.

Hirdetés

Adam Parr bedobott egy olyan hírt, ami nem kicsit rázta fel a szurkolók állóvízét. Az F1-live.hu olvasói összességében pozitívan fogadták a hírt, miszerint 2014 végén kihullik a gyenge Caterham és Marussia a mezőnyből, addig a harmadik csapat kiléte egyelőre kérdéses.

Hirdetés

Ami még ennél is fontosabb, az az, hogy a jövő évtől néhány csapat három autóval nevezhet a bajnokságban. Egyelőre nem tudni, hogy ez egy ügyfélautós rendszer lenne, vagy egyes csapatok valóban három versenyzővel és három autóval vágnának neki a szezonnak. Plusz az is kérdéses, hogy kik kaphatnák meg ezeket az üléseket: top-pilóták, fiatal tehetségek, újoncok…

A McLaren csapatfőnöke a német Motorsport Magazin hasábjain reagált Parr szavaira.

„Azt hiszem, ez egy kicsit provokatív. Mindannyian tudjuk, hogy a Forma-1 egy átmeneti időszakon megy keresztül, mivel az autógyártók hatalmas költségvetéssel dolgoztak az elmúlt évtizedben, most pedig egy nehéz gazdasági helyzetben kénytelenek működni.”

„Nem hiszem, hogy a következő évben nyolc csapatos lenne a Forma-1, és három autóval ilyen rövid idő alatt nem lehet felkészülni. Mindenki tisztában van ezzel, és a Forma-1 ezt pontosan tudja.”

Bernie Ecclestone azonban támogatja az ötletet, aki szerint ezzel sokkal nagyobb harcot láthatnánk az első helyekért.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni a Forma-1 és a motorsport híreiről, kérjük, lájkold a GP-live.hu Facebook-oldalát.
Hirdetés
Cikk archívum...