Az FIA információkat kérhet a csapatoktól Suzukáról: levélben jött az értesítés

Hírek


fotó:DPPI
Hirdetés

A Nemzetközi Automobil Szövetség információt kérhet az F1-es istállóktól annak érdekben, hogy minden lehetséges adatot és részletet beszerezzenek a vizsgáltok érdekében. A Jules Bianchi balesetét kivizsgáló testület feladata, hogy feltárja a súlyos balesettel végződő incidenst.

Hirdetés

Az FIA motorsportért felelős titkára emailben tájékoztatta a csapatokat arról, hogy a héten felkeresheti őket a szövetség a suzukai balesettel kapcsolatban, írja az Autosport.  A csapatfőnöknek címzett levélben arra kérik őket, hogy minden olyan információt kommunikáljanak, aminek köze lehet a 42.körben történt balesethez. Amennyiben kiderül, hogy van ilyen, azt megtartják a további vizsgálatok érdekében.

Hirdetés

A szövetség felállított egy testületet (Accident Panel), melynek célja, hogy alaposan kivizsgálja Bianchi balesetét és annak körülményeit. Ennek vezetője Peter Wright, aki egyben az FIA biztonságért felelős bizottságának elnöke.  A kész jelentést Charlie Whiting, az FIA versenyigazgatója továbbítja majd ennek a testületnek. A vizsgálatot végző testület fog dönteni arról, milyen lépéseket kell foganatosítani vagy legalább kipróbálni a jövőben  a biztonság fokozása érdekében.

Mindez nem érheti meglepetésként a csapatokat, mert az FIA Szocsiban beharangozta, milyen folyamat veszi kezdetét a nyomozás keretében. A szövetség egyelőre nem közölt pontos adatokat és értékeket a balesetről például annak erejét illetően, ahogy hivatalosan azt sem tudni, mennyivel hagyta el a pályát Bianchi.

Múl szombaton Szocsiban tartott sajtótájékoztatót az FIA, ahol Whiting és Todt is beszélt a balesetről. Bianchi-ról legutóbb tegnap érkezett hivatalos információ, miszerint állapota továbbra is kritikus, de stabil. A 25 éves versenyző 10 napja szenvedett súlyos balesetet a Japán Nagydíjon.

 

 

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni a Forma-1 és a motorsport híreiről, kérjük, lájkold a GP-live.hu Facebook-oldalát.
Hamilton Csepelen kondizott a gyártelepen?

Hamilton Csepelen kondizott a gyártelepen?

Lewis Hamiltont sokan támadják, amiért mutogatja magát, miközben nem egy izomkolosszus, vagy legalábbis közel sem testépítő. Ezek az emberek sajnos megfeledkeznek egy nagyon fontos tényről, vagy lehetséges, nem is...

Hirdetés
Cikk archívum...