Az F1 olyan, mint a drog: Hamilton meg tudja érteni Schumachert, aki szintén visszatért


fotó:DPPI
Hirdetés

Lewis Hamilton jelenleg úgy gondolja, biztos nem lesz F1-es riporter vagy kommentátor akkor, ha végleg visszavonult a sporttól. A Mercedes AMG bajnoka még nem döntötte el, hogy maga tárgyaljon-e a csapattal a hosszabbításról.

Hirdetés

A Forma-1 történelmében számos példa van a visszatérő versenyzőkre, sőt, olyan is akadt, aki szünet után lett bajnok: például Alain Prost vagy Niki Lauda. Hamilton arról beszélt, mihez akar majd kezdeni akkor, ha végleg szögre akasztja a sisakot.  “Nagyon sok versenyző jött vissza és riporterkedett, kommentátorkodott. Személy szerint nekem más terveim lennének, másra vágyom”- mondta Hamilton a Reutersnek.

Hirdetés

“Tagadhatatlan, hogy kényszert fogok érezni arra, hogy visszaüljek az autóba. Nyolc éves korom óta versenyzek, szóval természetes lesz, ahogy Michaelnek (Schumacher) is az volt és minden versenyzőnek”- mondta a 2008-as bajnok. “Mika (Hakkinen) megpróbált visszatérni, mert ez olyan, mint egy drog – nem tudsz megszabadulni tőle. Egy ponton majd, amikor visszavonulok… Lesz majd valami, ami tényleg nagyon érdekel még, olyasmi, ami helyettesíti. Tehát el akarok kezdeni dolgozni ezen, fel akarom építeni.”

A napokban látott napvilágot, hogy szakított a Simon Fuller vezette XIX Entertainmenttel, és egyelőre nem keres utódot. Miután év végén esedékes lesz az, hogy leüljön a Mercedesszel, lehet, hogy egyedül fog tárgyalni.

“Magabiztos vagyok azzal kapcsolatban, hogy én magam csináljam”- felelte a mercedeses. “Nico is maga csinálta, Sebastian (Vettel) szintén, és nem látom okát, miért ne lennék képes rá én is. Azt még nem döntöttem el, hogy vajon így is lesz-e. Remélem, hosszú jövőm van ezzel a csapattal, és remélhetőleg ők is így vannak vele. Igazából semmin sem kell túl sokat változtatni.”

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni a Forma-1 és a motorsport híreiről, kérjük, lájkold a GP-live.hu Facebook-oldalát.
Hirdetés
Cikk archívum...