Alonso McLaren és Vettel-Ferrari bejelentés az Amerikai Nagydíjon?

Hírek


Fotó: DPPI
Hirdetés

Austinban két nagyon fontos bejelentést is láthatunk majd, legalábbis, ha hinni lehet a jelentéseknek.

Hirdetés

Nyílt titok, hogy Sebastian Vettel a Ferrarinál folytatja a pályafutását, addig Fernando Alonso visszatér Wokingba. A hivatalos bejelentés azonban még mindig nem történt meg ezzel kapcsolatban, de az már nincs messze.

Hirdetés

A mezőny a következő héten Austinban fog versenyezni, ahol a hírek szerint mindkét pilóta szerződtetését meg fogják erősíteni. A német sajtó korábban már beszámolhatott arról, hogy a Ferrari legkésőbb közvetlen az amerikai verseny startja előtt be fogja jelenteni Vettel érkezését, aki a finn „Jégember” csapattársa lesz.

A spanyol AS most arról ír, hogy Alonso esetében sem lehet ez másképp, amivel egy hosszú ideje tartó pletykasorozat zárulhat le. A spanyol a hírek szerint három évre 105 millió euróért írt alá, mellyel messze a legjobban fizetett pilótája lehet a mezőnynek.

A felek már mindenben megállapodtak egymással, és csak a megfelelő időzítésre várnak a bejelentést illetően. Amerikai a Ferrari szempontjából egy tökéletes helyszín lehet, míg a McLaren lehetséges, hogy csak a kétszeres spanyol világbajnok helyét erősíti majd meg, és csak Abu Dhabiban dől el az, hogy ki Jenson Button, vagy Kevin Magnussen lesz a csapattárs.

Jelen állás szerint Magnussen az esélyesebb, aki messze fiatalabb, mint a brit, valamint a McLaren saját nevelése. A wokingiak több mint valószínű, hogy nem fogják meghúzni azt, hogy egy év után elküldik a pilótájukat, mint tették azt tavaly Sergio Pérez esetében.

Hirdetés
Hülkenbergnek most minden szép és minden jó

Hülkenbergnek most minden szép és minden jó

Vegyes napot zárt szombaton a Renault az Ausztrál Nagydíj időmérőjén, a két versenyző közül Nico Hülkenberg mutatott sokkal jobb teljesítményt. A német ennek megfelelően elégedett is.

Cikk archívum...