Alonso közölte, hogy távozni akar a Ferraritól

F1 hírek


Fotó: DPPI
Hirdetés

Újabb és újabb hírek érkeznek Olaszországból, miszerint Fernando Alonso már közölte a Ferrarival, hogy távozni akar.

Hirdetés

A Ferrari már több alkalommal is megerősítette, hogy a párosuk változatlan marad jövőre. A sajtóban azonban rendre olyan hírek és pletykák látnak napvilágot, miszerint Alonso már az év végén elhagyhatja Maranellót.

Hirdetés

Úgy tűnik, hogy ez a „bomba” valóban ketyeg és csak az a kérdés, hogy mikor fog „felrobbanni.” A McLaren a Hondával tárt karokkal várná vissza Wokingba a spanyol világbajnokot, aki 2007-ben versenyzett a legendás brit istállónak, mely jövőre nagyon megerősödhet a japán gyártó érkezésével.

Fernando elmondása szerint a Ferrarival akarja megszerezni a harmadik címét és valami rendkívülinek kell történnie ahhoz, hogy távozzon. Korábban a Red Bullt írták, mint opciót, de a „bikák” tagadták ezt és Dr. Helmut Marko, a Red Bull Motorsport tanácsadója azt mondta, Fernando soha nem fog náluk versenyezni.

Felipe Massa pedig azt tanácsolta a korábbi csapattársának, hogy ne szerződjön a McLarenhez, de ha a Mercedes hívja, akkor csomagoljon. A németeknél nagyon sok függhet attól, hogy Lewis Hamilton megnyeri a világbajnokságot, vagy sem. Ha nem, akkor elképzelhető, hogy a brit idő előtt távozik és ezzel helyet csinálna a spanyol világbajnoknak.

Továbbra is sok a kérdőjel, miközben a La Gazzetta dello Sport arról ír, hogy Alonso már közölte Maranellóban a távozási szándékát a vezetőséggel, miután elvesztette a hitét az olasz gárdában és ezek a feltételek elfogadhatatlanok számára.

A következő nagydíjon, Japánban egy nagy fordulat következhet be az ügyben, mint amiről az F1-live.hu korábban beszámolhatott. Ez lehet az a helyszín, ahol a Honda hazai pályán végérvényesen pontot tehet az ügy végére. A legvadabb pletykák szerint Suzukában jelenthetik be Alonso leszerződtetését, akinek a 2016-ra is érvényes szerződésének felbontásáért 30 millió eurót fizetnének.

A legvalószínűbb forgatókönyv azonban az, hogy Alonso ad egy utolsó évet a Ferrarinak, és ha jövőre sem nyer bajnokságot velük, akkor 2016-ban máshol folytatja tovább.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni a Forma-1 és a motorsport híreiről, kérjük, lájkold a GP-live.hu Facebook-oldalát.
Hirdetés
Cikk archívum...